ŠOKANTNO OTKRIĆE: Put od žutih cigala u Tihom okeanu vodi do Atlantide?! (VIDEO)

Naučnici već duži period prate „put od žutih cigala“, koji je otkriven u dubinama Tihog okeana.

Ekspedicija na dubokomorski greben, severno od Havajskih ostrva, otkrila je drevno isušeno korito jezera popločano nečim što izgleda kao put od žute cigle.

Na neobičnu i pomalo jezivu scenu naišao je istraživački tim broda „Nautilus“, koji trenutno istražuje greben Liliʻuokalani u okviru Nacionalnog spomenika pomorske obale Papahānaumokuākea Marine National Monument.

Inače Papahānaumokuākea Marine National Monument jedno je od najvećih područja očuvanja mora na svetu, veće od svih nacionalnih parkova u Sjedinjenim Državama. Do sada su naučnici istražili samo tri odsto morskog dna tog područja.

Istraživači iz „Ocean Exploration Trust“ pomeraju granice ove divljine, koja se nalazi na više od 3.000 metara ispod talasa, a najbolji deo je što svako može da posmatra istraživanje.

Tokom dana sa objekta istraživači dele snimke uživo, a nedavno je deo zanimljivosti vožnje dubokomorskim vozilom objavljen na Jutjubu.

„To je put do Atlantide, put od žute cigle“, može se čuti kako uzvikuje istraživač na radiju.

Iako se nalazi ispod oko hiljadu metara okeana, korito jezera koje su otkrili istraživači izgleda iznenađujuće suvo. Zemlja liči skoro na ‘pečenu koru’ koja se može oguliti.

U jednom malom delu, vulkanska stena je pukla na isti način kako pucaju cigle.

Praćenje puta od cigala je znak da smo krenuli u pravom smeru i uskoro bismo mogli da naučimo mnogo više o skrivenoj geologiji Zemlje.

Poštovani čitaoci, na našem Vkontakte kanalu možete pratiti naše najbolje vesti bez cenzure kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(rts)