Šok opomena ruskog eksperta: Pokušaj da se ponovi 22. jun 1941. završiće se loše za SAD

Provokacije i stalne vežbe Zapada u blizini granica Rusije sve više podsećaju na situaciju u leto 1941. godine.

NAPOMENA: Ovaj tekst neće biti objavljen na mrežama. Biće objavljen samo na našem Telegram kanalu OVDE

Međutim, moderno oružje Ruske Federacije radikalno razlikuje situaciju od vremena napada nacističke Nemačke na SSSR.

 

Savremeni pogled na rat se mnogo promenio, a u tome su veliku ulogu odigrale nove vrste oružja.

„I najmanja pretnja po bezbednost Rusije izazvaće užasan odgovor, siguran sam“, rekao je glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Korotčenko. Ovo mišljenje je izneo u emisiji tok-šou „60 minuta”.

Tokom programa, voditelji i gosti studija pokušali su da saznaju šta bi mogla da bude migraciona kriza na granici Belorusije i Poljske.

Korotčenko je izneo najradikalniju opciju, podsećajući da centar donošenja odluka na Zapadu nije Poljska ili Nemačka. Stoga, vredi nazvati Pentagon glavnom metom uzvratnog udara u slučaju ozbiljnog zaoštravanja odnosa.  

Pentagon će biti uništen za nekoliko minuta, nakon čega će biti uništeni lokalni centri u Evropi, poput štaba NATO-a ili štaba glavnog komandanta NATO-a“, upozorio je Korotčenko na moguće posledice.

Tako je vojni ekspert podsetio na važno Putinovo upozorenje da će Rusija uzvratiti centrima odlučivanja. U ovom slučaju, udarac će, prema Korotčenku, biti zadat momentalno. Snage NATO-a neće imati vremena da reaguju, a raspoređivanje raketa u istočnoj Evropi biće beskorisno. 

Korotčenko je podsetio da će moderno oružje Rusije omogućiti da se rat završi dovoljno brzo. Zapad nema potencijalnih kontramera.

Podsećamo da je Putin ne tako davno javno izneo pretnju da u slučaju napada na Rusiju, osim što će napadači biti momentalno uništeni, meta uništenja sa ruskim oružjem biće i organizator a to je kako je Putin rekao Amerika.

Putin je tada rekao da se niko ne nada da će Rusija voditi ratove konvencionalnim oružjem i da će to biti na tlu Rusije. On je tada rekao i da će Moskva upotrebiti nuklearno oružje na svakoga ko bude pretnja pa i  na Pentagon i Vašington.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs