UDARNO – Stiglo upozorenje iz Amerike: „Ostalo nam je malo vremena da stanemo na put ofanzivi Rusije“

Predstavnici američkih obaveštajnih službi upozorili su da je ostalo malo vremena da se stane na put „ofanzivi“ Rusije na Ukrajinu.

Pozivajući se na reči neimenovanih američkih i evropskih zvaničnika, Rusija, navodno, još uvek nije donela odluku šta će raditi sa vojskom koju je „nagomilala“ na granici sa Ukrajinom, iako se Amerika prema toj činjenici „odnosi veoma ozbiljno“.

„Predstavnici američkih službi nastoje da ubrzaju evropske zemlje po pitanju saradnje sa SAD kako bi se razmotrio paket ekonomskih i vojnih mera po pitanju obuzdavanja Moskve“, navodi list.

„Njujork tajms“ takođe piše i da je upravo iz tog razloga direktor američke Nacionalne obaveštajne službe Evril Hejns otputovao u Brisel kako bi informisao ambasadore NATO-a o mogućoj ofanzivi Rusije na Ukrajinu.

Upravo to je, prema pisanju lista, i bila jedna od najvećih „kratkoročnih pretnji“ tokom pregovora.

Ruski mediji, međutim, podsećaju da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u više navrata komentarisao upozorenja Zapada o navodnoj ofanzivi Moskve na Ukrajinu rekavši da su takve optužbe u najmanju ruku preuveličane.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(sputnik)