UDARNO: Ruski koncern spreman da Srbiji isporuči PVO raketne sisteme u najkraćem mogućem roku

Ruski odbrambeni koncern „Rosoboroneksport“ spreman je da u najkraćim mogućim rokovima razmotri eventualni zahtev Srbije po pitanju isporuke PVO sistema.

To je izjavio direktor te ruske korporacije Aleksandar Mihejev nakon završetka sajma vojne tehnike „Eršou 2021“ koji je održan u Dubaiju.

„Trenutno ne vodimo sa Srbijom pregovore po pitanju isporuka PVO sistema. Međutim, u slučaju da se obrate sa takvih zahtevom, spremni smo da u najkraćem mogućem roku odgovorimo i isporučimo vojnu tehniku“, kazao je on, prenosi Sputnjik.

Ruski mediji navode i da je Srbija jedan od najvećih uvoznika ruskog oružja i vojne tehnike u Evropi.

Podsećaju i da je Srbija od Rusije kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, dobila na poklon šest aviona MiG-29 i 10 oklopnih vozila BRDM-2MS.

Ruski mediji dodaju i da je Srbija nabavila i raketni sistem Pancir-S1, dok je predsednik Aleksandar Vučić svojevremeno najavljivao da naša zemlja želi i da od Rusije kupi PVO sistem S-400.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE