Počinje opremanje ruske vojske sa najmoćnijim PVO sistemom na svetu S-500

Izvoz najnovijeg ruskog protivavionskog sistema PVO-PRO S-500 počeće u narednih nekoliko godina.

To je za Sputnjik rekao generalni direktor „Rosoboroneksporta“ Aleksandar Mihejev nakon završetka izložbe „Dubai eršou 2021“.

Kako je dodao, planirano je da se do kraja godine isporuče prvi sistemi S-500 ruskoj vojsci.

„Izlazak protivavionskog raketnog sistema S-500 ‘Prometej’ na spoljno tržište očekuje se u narednih nekoliko godina. U ovom momentu nisu izdate dozvole za njega“, rekao je Mihejev.

Dodao je da danas „Rosoboroneksport“ plasira na spoljno tržište priličan broj savremenih visoko tehnoloških sistema PVO srednjeg i dugog dometa.

„Tu spadaju najprodavaniji S-400 ‘Trijumf’, kao i novi proizvodi koncerna ‘Almaz-Antej’ – protivavionski raketni sistemi ‘Antej 4000’ i S-350 ‘Vitjaz'“, dodao je Mihejev.

„Rosoboroneksport“ je, prema njegovim rečima, tokom cele 2021. godine vodio pregovore sa partnerima sa Bliskog istoka o prodaji ruskih oklopnih vozila, uključujući i savremene ruske tenkove T-90MS.

Kako je rekao, T-90MS danas predstavlja najsavremeniji ruski glavni borbeni tenk serijske proizvodnje.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE