Šojgu: Da se zna, za ubuduće brža i žešća eliminacija

Rusija će na napade ukrajinske vojske u budućnosti da reaguje izuzetno oštro, proučio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

„U toku antiterorističke operacije, udarom avijacije, artiljerijskom vatrom i akcijama jedinica koje pokrivaju državnu granicu Zapadnog vojnog okruga, sprečene su i uništene nacističke formacije. Preostali nacisti su potisnuti na teritoriju Ukrajine, gde smo nastavili da im nanosimo udare dok ih nismo potpuno eliminisali“, rekao je Šojgu u Ministarstvu odbrane.

Uništeno je više od 70 ukrajinskih terorista tokom antiterorističke operacije u Belgorodskoj oblasti, kao i više oklopnih vozila ukrajinske vojske. Na takve napade ubuduće će se reagovati izuzetno oštro, upozorio je ruski ministar odbrane.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Ukrajinska diverzantska grupa je u ponedeljak ušla na teritoriju Grajvoronskog okruga Belgorodske oblasti. Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak po šest članova, jedan od njih je i teroristički napad.

U napadu ukrajinskih diverzanata na Belgorodsku oblast je povređeno nekoliko civila.

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su ukrajinske nacističke formacije, koje su izvršile invaziju na Belgorodsku oblast poražene, a ubijeno je više od 70 terorista.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte