Naslovnica SPEKTAR Skot Riter: Sve ukazuje na to da će Ukrajina potpisati bezuslovnu predaju

Skot Riter: Sve ukazuje na to da će Ukrajina potpisati bezuslovnu predaju

On u intervjuu za Jutjub kanal Reporterfy Media & Travel ističe da Kijev baca svoje poslednje rezerve u bitku kod Robotina i da će nakon što budu poražene, biti primoran da konačno prizna realnost i pređe na pregovore.

Sukob u Ukrajini će se završiti pobedom Rusije, siguran je Skot Riter.

Skot Riter, bivši oficir američkog marinskog korpusa: Znate, u martu su imali dogovor o mirovnom sporazumu između ukrajinskog pregovaračkog tima i ruskog pregovaračkog tima. Trebalo je da se sastanu u Istanbulu 1. aprila kako bi to finalizirali.

To bi okončalo sukob. Rusija bi imala Krim i to je sve. Sva teritorija koju je Rusija zauzela u Kijevskoj oblasti, u Sumskoj oblasti i kod Harkova, sve bi bilo vraćeno. Vratili bi se  Zaporožje i Herson. Lugansk i Donjeck bi se smatrali nezavisnim entitetima, a kada se za to steknu uslovi, oni bi održavali referendume kako bi odlučili kuda žele da idu: ka Rusiji, ka nezavisnosti ili prema Ukrajini.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Rat bi bio gotov. Stotine hiljada ukrajinskog vojnog osoblja bi danas bilo živo. Desetine hiljada ruskih vojnika bi bilo živo. Infrastruktura vredna trilion dolara ne bi bila uništena. Ukrajina je odbila sve navedeno. I čineći to, primorali su Rusiju da nastavi vojnu operaciju zamišljenu da zaštiti etničko rusko stanovništvo Donbasa, Krima i teritorija između njih – Novorusija, gde većinu čine etnički Rusi.

[adsenseyu1]

A u septembru je Rusija preduzela sledeći korak nakon što je Ukrajina odbila da pregovara o miru i pristane na mirno rešenje. Umesto mirnog rešenja, Ukrajina je pokrenula kontranapad, podržan desetinama milijardi dolara od NATO, kao i obukom i opremom za kontranapad.

Rusija je rekla, u redu, nikako ne možemo da verujemo ukrajinskoj vladi kako će da tretira etničke Ruse sa poštovanjem koje zaslužuju, tako da ćemo ove teritorije uključiti u Rusiju. Tako su zapravo zauzeli više od 20 odsto Ukrajine. Ovo je Rusija zauvek.

Ukrajina ovo nikada neće vratiti. Sada Rusija nastavlja borbu za dovršetak oslobađanja regiona Donbasa, za završetak oslobođenja Hersonske i Zaporoške oblasti, za uništenje ukrajinske vojske.

Ali Ukrajinci i dalje hoće da istraju u ovoj borbi. Nisu uspeli, u to nema sumnje. Ali znate, pitanje je kako će se ovaj sukob završiti? Neće se završiti pobedom Ukrajine, to je sigurno. Završiće se pobedom Rusa.

Rusija može da diktira vreme i mesto ove pobede i kako će ta pobeda izgledati. I izgleda da će pobeda izgledati kao bezuslovna predaja Ukrajine. Zato što odbijaju da urade pravu stvar a to je da priznaju nepovratnost onoga što je Rusija postigla i umesto toga nastavljaju da deluju pod „uverenjem“ da nekako mogu ne samo da poraze Rusiju, već da je isteraju sa ovih teritorija.

Ali vidimo da je osnovna istina da se ukrajinska vojska uništava dok mi razgovaramo. Bitka za Rabotino, malo selo u Zaporoškoj oblasti, postala je Alfa i Omega kontraofanzive. Ako je tamo počelo, tu će se i završiti. Ukrajina u ovu bitku baca sve što ima a Rusi su do sada pokazali da mogu to da podnesu. A kada Ukrajinci ostanu bez trupa ne preostaje im ništa, to će označiti kraj Ukrajine kao efektivne vojne sile. Samo je pitanje vremena kada će tražiti mir.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social