Skot Riter: Ruski vojnici znaju za šta se bore, oni ne beže

Ruska vojska veoma dobro razume za šta se bori, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Petreus (bivši direktor CIA Dejvid Petreus) nastavlja da sedi i nada se da će se Rusi pokolebati, da će pobeći, ali nema dokaza da će se to dogoditi. Uzmimo na primer, tenk Aljoša – to je ruski tenk koji je samostalno ušao u borbu sa osam jedinica oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, uključujući dva tenka i šest borbenih vozila pešadije i sve ih uništio“, rekao je on.

Riter je savetovao Petreusa da se divi spomeniku „Otadžbina zove!“ u Volgogradu radi boljeg razumevanja Rusije.

Kako je primetio Riter, „Rusi znaju za šta se bore“.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Posada tenka Aljoša, koja je zaustavila ukrajinsku oklopnu grupu u pravcu Zaporožja, uništila je u borbi osam neprijateljskih oklopnih vozila. Nakon uništenja poslednjeg neprijateljskog borbenog vozila, tenkovska posada je nastavila da pokriva motorizovane streljačke jedinice koje su se rasporedile u borbene formacije za 40 minuta.

Kada je nestalo municije, komandir posade Rasim Baksikov odlučio je da ide na dopunu a drugi tenk je otišao na ratište. Ukupno, gubici neprijatelja u borbi, pored uništene opreme, iznosili su više od 100 ubijenih i ranjenih militanata.

Webtribune.rs

 


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social