Naslovnica U FOKUSU Selaković: Srbija ne prihvata rezultate referenduma u Ukrajini

Selaković: Srbija ne prihvata rezultate referenduma u Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da Srbija ne može da prihvati rezultate referenduma u ukrajinskim regionima.

Kako je istakao, to bi bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima.

Nikola Selaković je na konferenciji za novinare, na pitanje da li će Srbija prihvatiti rezultate referenduma u ukrajinskim regionima, rekao da u skladu sa Poveljom Ujedinjenih nacija i opšte prihvaćenim principima i normama međunarodnog javnog prava Srbija ne može da prihvati te rezultate.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Sa jedne strane je principijelna naša posvećenost principima i pravilima međunarodnog javnog prava, Povelji Ujedinjenih nacija, a sa druge strane to bi bilo potpuno suprotno našim državnim i nacionalnim interesima, potpuno suprotno našoj politici očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta i posvećenosti principu nepovredivosti granica“, rekao je Selaković.

Naveo je i da se plan konsulatacija koji je potpisao sa Sergejom Lavrovim potpisuje od 1996. godine i da je reč o tehničkoj stvari i da nema kao temu konsultacije bezbednosne politike.

Reč je o konsultacijama o bilateralnim odnosima i multiratelanim konsultacijama, konsultujemno se sa svima, čak i sa onima sa kojima su naši stavovi potpuno suprotni, naveo je Selaković.

(tanjug)