Naslovnica U FOKUSU Šef gornjeg doma ruskog parlamenta: Zapad počeo da priprema teren za obojenu...

Šef gornjeg doma ruskog parlamenta: Zapad počeo da priprema teren za obojenu revoluciju u Srbiji

       

U poslednje vreme sve je više naznaka da je Zapad započeo aktivnu fazu pripreme terena za „obojenu revoluciju“ u Srbiji, izjavila je predsedavajuća Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko ekskluzivno za Sputnjik Srbija.

Tim rečima Valentina Matvijenko objasnila je zašto je nedavno pružila svoju podršku Srbiji.

„Jednostavno smo morali da obratimo pažnju na tu opasnost koja se nadvila nad slobodnom Srbijom, nad njenim suverenitetom i nezavisnosti“, istakla je ona.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

„Danas imamo klasičan primer mrežnocentričnog rata, kada mrežne strukture koje kontroliše Zapad koriste neku osetljivu temu za slabljenje situacije, pokušavajući da je dovedu u stanje kada može da deluje kao ‘okidač’. A nakon toga izazivaju demonstracije i aktiviraju pripremljenu lokalnu opoziciju. Upravo tako je počelo ozloglašeno ‘arapsko proleće’, na isti način dva puta – 2009. i 2022. godine – pokušali su da ‘uzdrmaju’ Iran. Danas je na udaru Srbija“, konstatovala je Matvijenko.

Ona je primetila da je kao instrument destabilizacije iskorišćena tragedija.

[adsenseyu1]

„Ali, u slučaju našeg bratskog naroda, Zapad je dozvolio, smatram, krajnji, monstruozni cinizam. Kao sredstvo za destabilizaciju, za stvaranje haosa, iskorišćena je tragedija srpskog naroda, ljudska, roditeljska tuga. Radi se o dva slučaja pucnjave – u Beogradu i Mladenovcu – kada je ubijeno 17 ljudi, većinom dece. Ti događaji su potresli srpsko društvo.

Sama činjenica parazitiranja na takvoj nesreći je odvratna i svedoči o tome koliko daleko je Zapad spreman da ide u želji da pogazi Srbiju i kazni je za vođenje nezavisne politike. Ovo bi trebalo da izazove, i uverena sam, izaziva prirodnu reakciju gađenja, osude kod svakog normalnog čoveka.

Ali takođe je potrebna profesionalna procena onoga što se dogodilo, temeljna istraga bezbednosnih organa o tome da su se dva tragična događaja u Srbiji dogodila u intervalu od jednog dana, proučavanja kontakata ubica-psihopata, posebno na društvenim mrežama i ‘darknetu’, da bi se odgovorilo na pitanje da li je ono što se dogodilo rezultat upotrebe tehnika neurolingvističkog programiranja, koje aktivno koriste zapadne obaveštajne službe“, objasnila je ona.

Matvijenko je kazala da Rusija smatra da je važno da narod Srbije i njeno rukovodstvo i predsednik Vučić, koji čini sve da zaustavi realizaciju scenarija „obojene revolucije“ i konsoliduje društvo, oseti rusku iskrenu podršku u ovom trenutku.

„Da ne bi izgubili prisebnost i da bi verovali da je moguće odupreti se Vašingtonu i Londonu, delovanju njihovih specijalnih službi. Sa Sirijom nisu uspeli. Sa Belorusijom nisu uspeli. I neće uspeti sa Srbijom“, poručila je ona.

„Verujemo da, uprkos masovnoj indoktrinaciji u koju su se uključili svi zapadni mediji, nevladine organizacije i agenti uticaja, Srbi neće dozvoliti da budu prevareni. Suviše je sveže u sećanju bombardovanje NATO-a 1999. godine i progon i ubijanje srpskih lidera i heroja koji su usledili.

Sada je važno da se ujedine, objedine patriotske političke snage u jedan narodni pokret za odbijanje stvarnog i veoma opasnog napada i odbranu svog suvereniteta i svojih nacionalnih interesa“, zaključila je Matvijenko.

Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]