Naslovnica U FOKUSU FSB zatvorila slučaj oružane pobune u Rusiji

FSB zatvorila slučaj oružane pobune u Rusiji

       

Federalna služba bezbednosti zatvorila je slučaj oružane pobune u Rusiji, saopštila je pres-služba FSB.

„Tokom istrage krivičnog postupka, koji je 23. juna pokrenulo istražno odeljenje FSB Rusije prema članu 279 Krivičnog zakonika Rusije zbog oružane pobune, utvrđeno je da su njeni učesnici obustavili akcije, direktno usmerene na izvršenje krivičnog dela.

Uzimajući u obzir ove i druge okolnosti koje su od značaja za istragu, istražni organ je 27. juna doneo rešenje o okončanju krivičnog postupka“, saopštila je Služba bezbednosti.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Tokom noći 24. juna u Rostovu na Donu snage „Vagnera“ zauzele su štab Južnog vojnog okruga, nakon izjave Evgenija Prigožina da je ruska avijacija izvela napade na kampove te vojne grupe. Ministarstvo odbrane Rusije i Federalna služba bezbednosti Rusije su te navode demantovali.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je dejstva „vagnerovaca“ nazvao zločinačkom avanturom, a protiv Prigožina je pokrenut krivični postupak zbog organizovanja oružane pobune:

Kasnije je pres-služba predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka saopštila da je on pregovarao s Prigožinom, koji je prihvatio njegov predlog da obustavi kretanje „Vagnera“ na teritoriji Rusije.

[adsenseyu1]

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u subotu uveče saopštio da će Prigožin otputovati u Belorusiju, a da će krivični postupak protiv njega biti obustavljen.

(Sputnik)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]