Savezna država Indije sa 241 MILIONOM stanovnika proglasila pobedu nad COVID-19 nakon što je vlada promovisala ovaj lek koji je svima dostupan

Država Utar Pradeš u Indiji, koja ima ekvivalent od dve trećine stanovništva Sjedinjenih Država, pobedila je COVID-19, objavila je prošle nedelje savezna vlada.

Nema više aktivnih slučajeva koronavirusa u 33 okruga Utar Pradeša, koji ima 241 milion stanovnika.

„Sve u svemu, država ima ukupno 199 aktivnih slučajeva, dok se stopa pozitivnosti spustila na manje od 0,01 posto. Stopa oporavka u međuvremenu se poboljšala na 98,7 odsto”, prenose tamošnji mediji.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako se Utar Pradeš u potpunosti odbranio od COVID-a, uprkos činjenici da je samo 5,8% njegove populacije potpuno vakcinisano, u poređenju sa SAD-om koji ima 54% potpuno vakcinisanih?

Odgovor je verovatno zbog vladine rane upotrebe i distribucije ivermektina svojim građanima.

„Utar Pradeš je bila prva država u zemlji koja je uvela profilaktičku i terapijsku upotrebu ivermektina velikih razmera. U maju-junu 2020. godine, tim u Agri, predvođen dr Anšul Parik, eksperimentalno je davao Ivermektin svim članovima RRT tima u okrugu.

Uočeno je da niko od njih nije razvio Covid-19 uprkos tome što je bio u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima koji su bili pozitivni na virus“, rekao je službenik za nadzor Utar Pradeša Viksendu Agraval.

SUKOB U STUDIJU: Legendarni doktor Nestorović razbio činjenicama vakcinalnog lobistu dr Tomislava Stevanovića – ŠOK RAZGOVOR

Tvrdeći da je pravovremeno uvođenje Ivermektina od prvog talasa pomoglo državi da održi relativno nisku stopu pozitivnosti uprkos velikoj gustini naseljenosti, rekao je: „Uprkos tome što smo država sa najvećom bazom stanovništva i velikom gustinom naseljenosti, održali smo relativno nisku stopu pozitivnosti i smrtnih slučajeva na milion stanovnika.“

Rekao je da se osim agresivnog praćenja kontakata i nadzora, niža stopa pozitivnosti i smrtnosti može pripisati velikoj upotrebi ivermektina u državi, dodajući da je lek nedavno uveden u Nacionalni protokol za lečenje i upravljanje kovidom.

Neko bi pomislio da bi Svetska zdravstvena organizacija, Big Pharma, vodeći mediji i dr Fauči bili presrećni ovim razvojem događaja – da ivermektin nesumnjivo spasava živote.

Ali ipak nemojte računati na to, jer bi time nesumnjivo naštetili svom profitu i pomociji njihovih eksperimentalnih vakcina.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs

Izvor:indianexpress.com