Šokantan susret rudara i nepoznatih bića u rudarskom oknu duboko ispod površine Zemlje

Slučaj vatrenih humanoida Tenerifa jedan je od najintrigantnijih događaja u istoriji Španije. Događaj koji obuhvata nepoznata stvorenja i užarene humanoide.

Kao i mnoga ostrva vulkanskog porekla, Tenerife ima veliku rudarsku aktivnost, zbog broja dragog kamenja koje ima. Zbog toga postoji stotine napuštenih prolaza. Opština Gimar bila je svedok jednog od najneverovatnijih događaja u paranormalnoj istoriji Španije.

Godine 1912., dva rudara su radila u bušotinama Agua Izana, u suvom koritu reke u klisuri Badajoz. Dan je prošao normalno, nadali su se da će otkriti nove dijamantske stene.

Nakon 10 minuta bušenja, radnici su primetili kako se pukotine otvaraju brže nego inače. Ubrzali su nakon čega se pojavila neka vrsta ulaza, širine 3×3 metra. Kako se prašina slegla, ljudi su shvatili da je to ulaz u tajnu odaju, njima nepoznatu, s obzirom da su radili na tom području 10 godina.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na mreži “Telegram” na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Izgledalo je da prostorija nekada bila funkcionalna, a unutrašnjost je bila izuzetno mračna, pa je bilo nemoguće videti koliko se proteže. Uzeli su lampe i zakoračili u novi prostor koji se otvorio pred njima. Zidovi su bili čvrsti i glatki poput stakla. Nije bilo pukotina, ili nepravilnosti.

Kako su napredovali, staza je počela da se naginje ulevo, a blago svetlo počelo je da izbija iz zida. Ovaj događaj im nije bio u potpunosti čudan, jer su već ranije viđali tako nešto. Čudan fenomen, ali moguć.

Silazeći 500 metara niz put, radnici su naglo stali. Ispred njih su se pojavila 3 ​​ svetleća Humanoida koja su išla prema njima. Njihov izgled je bio poput ljudskog, ali golim okom se moglo videti da nisu ljudi. Ova bića su lebdela iznad tla.

Šokantna svedočenja o posetama nepoznate vanzemaljske rase i ugovoru sa predsednikom SAD

Uplašeni, rudari su bacili svoje lampe i prestravljeno potrčali do izlaza iz pećine. Izašavši napolje, verujući da su na sigurnom, shvatili su da su Svetlosna bića na ulazu.

Rudari su pobegli do najbliže stanice Civilne garde, udaljene oko 4 kilometra. Ispričali su šta se dogodilo i, nakon što su policajci isključili dejstvo alkohola, ili drugih supstanci, pristali su da ih odvedu na mesto događaja.

Problem je u tome što po dolasku nije bilo traga od otkrivenog prolaza, a još manje od Svetlosnih bića. Nije bilo nikakvih dokaza o onome što su doživeli.

Zanimljivo je da svaku bušotinu registruje Rudarska komisija i, kao što je to slučaj danas, evidencija se ažurira kvartalno.

Rudarska komisija je bila svedok da je za izgradnju misterioznih bunkera bilo potrebno mnogo godina, mada se to ne pojavljuje ni u jednom od njenih istorijskih zapisa. Pa šta se dogodilo?

Ovaj misteriozni događaj ostao je nerazjašnjen i, iako mnogi skeptici tvrde da to nije ništa drugo do „halucinacija“, to nije prvi put da su se takvi incidenti desili u pećinama.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima ili desktop računarima a zatim nas pratiti klikom na opciju “JOIN” na dnu ekrana. Tamo možete otići ako kliknete  OVDE

Webtribune.rs