Naslovnica SPEKTAR SAD pokrenule plan kao odgovor na rusku pretnju u svemiru!

SAD pokrenule plan kao odgovor na rusku pretnju u svemiru!

Sjedinjene Države su počele da razvijaju plan za odgovor na rusku „pretnju“ u svemiru.

Savet za nacionalnu bezbednost SAD počeo je da razvija plan za odgovor na navodnu pretnju Rusije u svemiru, izjavio je predsednik Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma, Majk Tarner, za NBC News.

Tarner je rekao da su se sastali sa savetnikom za nacionalnu bezbednost SAD, Džejkom Salivanom, koji je započeo razvoj plana koji bi trebao da bude odgovor na ovo pitanje.

Ipak, Tarner nije mogao da potvrdi ili demantuje izveštaje koji kruže u Sjedinjenim Državama o novoj pretnji nuklearnog oružja u svemiru, pozivajući se na tajnost informacija.

Ranije je ABC, pozivajući se na izvore, izvestio da su američki zakonodavci na tajnom brifingu bili obavešteni o navodnim planovima Ruske Federacije da „postavi nuklearno oružje u svemir“ za upotrebu protiv satelita.

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, izjavio je u četvrtak da Bela kuća, najavljujući zatvoreni brifing o „ozbiljnoj pretnji nacionalnoj bezbednosti“, pokušava da ohrabri Kongres SAD da glasa za nacrt zakona o dodeli novca Ukrajini.

Moskva je ranije više puta isticala da se Rusija, zajedno sa drugim zemljama, posebno Kinom, zalaže za sprečavanje trke u naoružanju u svemiru i njegovo očuvanje u miroljubive svrhe.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social