Naslovnica SPEKTAR SAD otkrile šta je Rusija uradila Ukrajincima na frontu

SAD otkrile šta je Rusija uradila Ukrajincima na frontu

Ruska vojska uništila je toliko zapadnih oklopnih vozila u Ukrajini, da su SAD i Evropa počele da razmišljaju o njihovoj efikasnosti, prenosi „Military Watch Magazine“.

„Zapadna oklopna vozila u Ukrajini se kvare takvom brzinom da moramo da razmišljamo o povećanju zaliha. Međutim, njihova efikasnost u praksi je dovedena u pitanje“, navodi se u članku.

Kako napominju autori članka, ruska vojska uspešno probija zapadne oklope, čak i sa najjeftinijim domaćim protivtenkovskim instalacijama tipa Kornet. Prema rečima novinara, SAD su dugo bile oprezne da pošalju M1A1 Abrams u Ukrajinu, jer su se plašile masovnih gubitaka ovih vozila u bitkama, što bi moglo da nanese udarac imidžu američkog vojno-industrijskog kompleksa.

Ukrajinske oružane snage su već izgubile neke od nemačkih i britanskih tenkova Leopard 2A6 i Challenger 2, iako su prema procenama stručnjaka, oni otporniji u borbi od svojih američkih ekvivalenata.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane početkom septembra, u „kontraofanzivi“ ukrajinske oružane snage izgubile su više od 66.000 ljudi i 7,6 hiljada komada oružja, uključujući nemačke tenkove Leopard, francuske AMKS i američka borbena vozila pešadije Bredli.

[adsenseyu1]

Bilo je izveštaja o uništenim britanskim tenkovima Čelendžer 2. Zapadni mediji posebno ističu efikasnost minskih polja ruskih snaga. U tom kontekstu, američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je mišljenje, da će se ofanziva ukrajinskih oružanih snaga nastaviti „još mnogo meseci“.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social