Naslovnica SPEKTAR SAD Igraju mnogo opasnu igru: Umešani u pokušaj otmice ruskog bombardera

SAD Igraju mnogo opasnu igru: Umešani u pokušaj otmice ruskog bombardera

U neuspeli pokušaj otmice ruskog strateškog bombardera Tu-22M3 bile su umešane ne samo ukrajinske specijalne službe, već i NATO. Ovo je saopštio Centar za odnose sa javnošću FSB Rusije.

Kako je prenela služba, ukrajinski obaveštajci su delovali uz podršku zemalja NATO-a, nameravajući da regrutuju pilota Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije za novčanu nagradu i dobijanje italijanskog državljanstva.

Osim toga, njegova porodica je navodno dobila poljska dokumenta i otvorila račun u banci.

U Kijevu su se nadali da će pilot transportovati nosač rakete u Ukrajinu, ali on nije sklopio dogovor i sve podatke je predao komandi.

Tokom operativne igre, koja je dovela u zabludu predstavnika ukrajinske obaveštajne službe, ruska vojska je uspela da udari na aerodrom ukrajinskih oružanih snaga.

Tu-22M3 je supersonični raketonosač-bombarder dugog dometa, koji je dizajniran za uništavanje morskih i kopnenih ciljeva vođenim projektilima i vazdušnim bombama.

Posebnost ove modifikacije je u tome, što je to duboko modernizovana verzija sa značajno proširenim borbenim mogućnostima. Konkretno, Tu-22M3 je sposoban da nosi nuklearne bombe.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social