Naslovnica SPEKTAR Ruski specijalac se pretvarao da je ukrajinski vojnik, upao među gruzijske plaćenike

Ruski specijalac se pretvarao da je ukrajinski vojnik, upao među gruzijske plaćenike

Komandant izviđačke grupe specijalnih snaga „Ahmat“ sa pozivnim znakom Dobrjak pretvarao se da je borac Oružanih snaga Ukrajine, zahvaljujući čemu je eliminisao tri gruzijska plaćenika.

Priču ruskog vojnika objavio je član Javne komore Rusije Maksim Grigorijev na Telegramu.

Kako je vojnik rekao, on i njegovi drugovi otkrili su dobro kamuflirano ukrajinsko uporište, koje je u to vreme zbog rotacije bilo prazno.

Dok su vojnici pregledali utvrđenja, prišli su im ljudi u vojnim uniformama, za koje se ispostavilo da su plaćenici iz Gruzije.

„Izašao sam im u susret i stao tako da ih vidim, a oni mene — ne. Video sam trojicu… ljudi. Izgledali su kao moji saborci Čečeni. Pustio sam ih bliže i postavio pitanje: ‘Ko ste?’ Odgovor je bio: ‘Svoji, momci.’

Onda sam video ukrajinsku zastavu na grudima jednog od njih i komandovao: ‘Pucaj!’ — ispričao je Dobryak. Prema njegovim rečima, sva trojica pridošlih su likvidirani. Nakon toga, vojnici su preneli koordinate uporišta artiljeriji, koja ih je zasula kasetnim projektilima.“

Ranije je zamenik komandanta puka specijalnih snaga „Ahmat” sa pozivnim znakom Skaut javio da je centar Volčanska u Harkovskoj oblasti pod kontrolom Oružanih snaga Rusije.

On je napomenuo da su ukrajinske trupe mobilisale elitne jedinice u gradu, uključujući i odrede operatera bespilotnih letelica.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social