Ruski general: Ukrajina može postati drugi Avganistan

Do jeseni, Amerika će najverovatnije izgubiti interesovanje za Ukrajinu i pažnju preusmeriti na Kinu i Tajvan, ocenjuje Sergej Ljipavoj

Ukoliko ofanziva Kijeva bude neuspešna, Sjedinjene Američke Države mogu izgubiti strpljenje i interes prema Ukrajini, te se okrenuti ka problematici Jugoistočne Azije i na taj način od Ukrajine stvoriti državu poput Avganistana, ocenio je danas ruski general-major i Heroj Rusije Sergej Ljipavoj.

„Ukrajinskim pokroviteljima ponestaje strpljenja. Nakon što su im dali poslednje što imaju, oni vide da Ukrajina ne želi da započne ofanzivu. Šta se može dogoditi ako se tako nastavi: do jeseni će najverovatnije njihov glavni gospodar, Amerika, izgubiti interesovanje za Ukrajinu i pažnja će biti preusmerena na jugoistok: Kinu, Tajvan“, rekao je on.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Stoga, kako je dalje zaključio general-major, Ukrajinu najverovatnije očekuje sudbina Avganistana.

Nakon što „NATO i Amerikanci odu i Ukrajinu ostave samu sa njenim problemima“, Ukrajina će postati Avganistan broj dva.

Kijevski režim razume situaciju i stoga se svim silama trudi da pokaže da Ukrajinci preduzimaju različite napade i da se aktivno bore u zoni Specijalne vojne operacije, ocenjuje Ljipavoj. Na ovaj način, kako je objasnio, Kijev pokušava da na sebi zadrži pažnju Zapada.

Tako, na primer, ukrajinska armija je 9. maja, na Dan pobede i velike parade u Moskvi, pokušala  dronovima da napadne Moskvu, podsetio je on navodeći da su svi napadi bili uspešno zaustavljeni.

Napadima je, kako je rekao, upravljano iz Ukrajine i iz Moskovske oblasti, prenose „RIA Novosti“.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte