Naslovnica SPEKTAR Ruski general imenovao zemlju kojoj bi Rusija mogla dati “antizapadne” rakete!

Ruski general imenovao zemlju kojoj bi Rusija mogla dati “antizapadne” rakete!

Rusija bi, kao odgovor na eskalaciju vojne situacije Zapada u Ukrajini i prebacivanje oružja dugog dometa ukrajinskim oružanim snagama, mogla da naoruža zemlje koje su neprijatelji Sjedinjenih Država i njihovih saveznika.

Ovo je mišljenje bivšeg načelnika Odeljenja za međunarodne ugovore, zamenika načelnika Glavne uprave za međunarodnu vojnu saradnju Ministarstva odbrane Ruske Federacije (2000-2009), profesora Više ekonomske škole, general-potpukovnika u penziji, Evgenija Bužinskog.

Kako je rekao u programu „Formula smisla“, Sjedinjene Države i njihovi saveznici iz NATO-a namerno eskaliraju situaciju u Ukrajini, snabdevajući ih oružjem i dozvoljavajući im da gađaju ciljeve unutar Rusije. Štaviše, Oružane snage Ukrajine udaraju isključivo po civilnim ciljevima, jer ne mogu da dođu do vojske- „Naša PVO sve presreće“.

Zato je, smatra Bužinski, predsednik Putin govorio o mogućnosti snabdevanja oružjem onih snaga koje nisu prijatelji sa SAD, i drugim zemljama koje snabdevaju Ukrajinu oružjem.

„Na primer, vlada Jemena“, kaže general Bužinski. – Da, tamo imaju dvojnu vlast. Ali, po mom mišljenju, imamo odnose sa obe vlade. …Imamo odlične mobilne protivbrodske sisteme koji mogu potopiti brod bilo koje klase u Crvenom moru. Što da ne?“

Kao što je poznato, jemenske grupe redovno pucaju na brodove u Crvenom moru iz zemalja koje su saveznici Izraela, uključujući vojne i civilne brodove SAD i Velike Britanije.

Prema rečima generala Bužinskog, zemlje NATO-a otvoreno pišu u svojim dokumentima da je Rusija za njih neprijatelj, sa kojim ratuju. Stoga nije jasno zašto dozvoljavamo izviđačkim avionima NATO-a iznad Crnog mora da se osećaju tako opušteno.

„Vredno bi bilo „prizemljiti“, počevši od bespilotnih letelica, zatim izviđačkih aviona. Možemo se umešati u rad satelitskih grupa. Zašto da ne? Oni navode rakete, oni učestvuju direktno u borbenim dejstvima protiv Ruske Federacije. U tom smislu, ne treba se stideti,“ zaključio je general.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social