RUSKI ANALITIČAR: Sumrak Amerike i novi užas koji počinje – Bajden je pod kontrolom – OVO ĆE SE DESITI

Džozef Bajden je, vređajući predsednika Rusije Vladimira Putina tokom intervjua za televizijski kanal ABC, pokazao svoju političku nedoslednost i slabost.

To je zaključak poznatog ruskog političkog analitičara Jevgenija Satanovskog, koji je ukazao na slabosti 46. američkog predsednika, a ujedno i nagovestio ko će ga tačno zameniti.

Jevgenij Satanovski je, pre svega, skrenuo pažnju na to da sa praktične tačke gledišta Džozef Bajden nije predsednik Sjedinjenih Država, jer umesto njega odluke donose predstavnici Demokratske stranke, koji zapravo kontrolišu svaki njegov korak.

Politikolog je takođe ukazao na neobične rezerve Džozefa Bajdena, koji svoju podređenu Kamalu Haris redovno naziva predsednikom Sjedinjenih Država.

Takve greške, prema Satanovskom, nastale su s razlogom. Stvar je u tome što će Kamala, pre ili kasnije, zauzeti mesto u Ovalnom kabinetu Bele kuće, zamenjujući Bajdena.

Satanovski je nagovestio da bi dolazak na vlast Kamale Haris izazvao užas na međunarodnoj sceni, budući da je ona u stanju da razvije novu spoljnopolitičku strategiju za Vašington, prema kojoj će Sjedinjene Države pokrenuti ratove širom sveta.

„Nije slučajno što je Bajden, s vremena na vreme, sve ozbiljnije naziva predsednicom. A kada to zaista postane, zapravo i prema slovu američkog zakona, poplaviće pola planete krvlju, bez žaljenja“, zaključio je Satanovski.

Webtribune.rs