Naslovnica U FOKUSU Ruska operacija u harkovskoj oblasti, mogla bi da preraste u odlučujuću bitku!

Ruska operacija u harkovskoj oblasti, mogla bi da preraste u odlučujuću bitku!

Napredovanje u oblasti Harkova mogla bi da preraste u odlučujuću bitku ove godine, rekao je ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik.

Po njegovom mišljenju, ako Moskva nastavi da razvija uspehe na harkovskom pravcu, ona može da ode i do samog Harkova i počne da se bori za njega, a i u pozadinu ukrajinske grupe u Donbasu.

„Dakle, operacija, koja je prvobitno bila planirana kao granični napad, može da se pretvori u jednu od ključnih bitaka ove godine“, navodi ekspert.

Prema njegovom mišljenju, Oružane snage Rusije tada mogu da pređu na operaciju koju su izvele na početku sukoba – ponovo mogu da idu u Izjum, Balakleju, sa ciljem da dođu do Slavjanska na front Donbasa.

„Najverovatnije, Rusija je prvobitno planirala ovu operaciju kao element rastezanja ukrajinskih snaga, razdvajanja rezervi i povećanja linije fronta. Ali moramo razumeti da se ciljevi operacije mogu promeniti tokom same operacije.

Ako Rusija uspe da probije Volčansk i približi se obodima Harkova, onda se ne može isključiti da će Rusija prebaciti značajne rezerve koje još ima u ovom pravcu da pokuša da zauzme Harkov i počne da se bori za Harkov“, priznao Bortnik.

(TV Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social