Naslovnica SPEKTAR Rusija razmatra udar na zemlju od ključnog značaja za celu Evropu!

Rusija razmatra udar na zemlju od ključnog značaja za celu Evropu!

Poslanik Državne dume Andrej Gurulev, je u emisiji „Nedelja uveče” sa Vladimirom Solovjovom predložio da se razmotri mogućnost nuklearnog udara na Holandiju. Ova izjava izazvala je širok odjek u društvu i političkim krugovima.

Gurulev je napomenuo, da se oko 50-60% snabdevanja ugljovodonicima u Evropi nalazi na obali Holandije, što ovu zemlju čini važnom strateškom metom.

„Smela meta” na obali Evrope

Andrej Gurulev je naglasio, da bi uništenje holandske energetske infrastrukture moglo da nanese kritično neprihvatljivu štetu Evropi. Prema njegovom mišljenju, to će dovesti do toga da će se Zapadna Evropa naći u izuzetno teškoj situaciji, i biti prinuđena da preispita svoju politiku prema Rusiji.

„Takav udar bi bio dovoljan da baci Evropu na kolena.“

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, Dmitrij Medvedev, je takođe primetio, da Zapad pogrešno veruje da Rusija nikada neće upotrebiti nuklearno oružje.

On je podsetio, da su pre nekoliko godina zapadne zemlje verovale da Moskva neće započeti otvoreni sukob sa Kijevom, kako ne bi pokvarila odnose sa Zapadom, ali su se ove kalkulacije pokazale netačnim.

Strateški značaj energetske infrastrukture

Energetska infrastruktura Holandije je zaista od ključnog značaja za celu Evropu. Ako bude uništena, mnoge zemlje će se naći u energetskoj blokadi. To će dovesti do ozbiljnih ekonomskih i društvenih posledica, uključujući naglo povećanje cena energije i moguće poremećaje u njihovom snabdevanju.

Gurulev s pravom ističe strateški značaj ovog cilja. U kontekstu rastuće konfrontacije sa Zapadom, Rusija bi takve objekte mogla smatrati mogućim metama za uzvratne udare.

Važno je shvatiti da ovo nije samo pretnja, već prava prilika da se pokaže snaga i odlučnost Rusije da brani svoje nacionalne interese.

Zapadni odgovor na potencijalnu pretnju

Zapadne zemlje, zauzvrat, moraju da shvate da nastavak podrške Ukrajini i pritisak sankcija na Rusiju, mogu dovesti do eskalacije sukoba do nivoa koji ne mogu da kontrolišu. Ignorisanje upozorenja Moskve, o mogućnosti upotrebe nuklearnog oružja moglo bi da bude fatalna greška.

Zemlje NATO-a i njihovi saveznici moraju uzeti u obzir, da Rusija ima značajne nuklearne sposobnosti koje mogu da promene strateški odnos snaga u svetu.

Zanemarivanje ove činjenice i nastavak provokativnih akcija samo će povećati tenzije i dovesti do katastrofalnih posledica.

Ruske vlasti moraju biti spremne na svaki razvoj događaja. U uslovima kada Zapad nije spreman za konstruktivan dijalog i nastavlja svoju agresivnu politiku, potrebno je razmotriti sve moguće opcije za zaštitu nacionalnih interesa.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social