Naslovnica U FOKUSU Rusija priprema vojni odgovor na razmeštanje američkih raketa u Nemačkoj

Rusija priprema vojni odgovor na razmeštanje američkih raketa u Nemačkoj

Američke rakete na nemačkoj teritorija su pretnja po našu bezbednost i jedan od metoda politike zastrašivanja, kojoj pribegavaju NATO i SAD, ocenjuje zamenik Sergeja Lavrova

Rusija priprema vojni odgovor na razmeštanje američkih raketa u Nemačkoj, poručio je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov na desetom Parlamentarnom forumu BRIKS-a.

„Bez nerviranja, bez emocija ćemo smisliti, pre svega, vojni odgovor na novu pretnju. Ove akcije su prvenstveno usmerene na nanošenje štete bezbednosti naše zemlje“, rekao je Rjabkov na temu raketa za koje su iz Pentagona rekli da će imati znatno veći domet od trenutnog kopnenog oružja u Evropi.

„Situacija (posle Hladnog rata) se drastično promenila i ove akcije imaju za cilj, pre svega, da nanesu štetu bezbednosti naše zemlje, bez obzira da li će to povećati šanse za neku vrstu pregovora u budućnosti ili će ih smanjiti do krajnje granice.

Smatram da je ovo samo karika u eskalaciji, jedan od elemenata zastrašivanja, koje je danas gotovo glavna komponenta politike NATO-a i SAD-a prema Rusiji. Odredićemo kako ćemo odreagovati na miran, profesionalan način“, poručio je Rjabkov.

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov istakao je danas da će američki kapaciteti za raketne napade sa teritorije Nemačke postati potencijalna meta ruskih snaga.

On je upozorio da ovakvi koraci Vašingtona i Berlina predstavljaju pretnju po međunarodnu stabilnost, i ukazao da, dok se Rusija trudi da situacija u svetu bude stabilna, Amerikanci se odlučuju za put militarizma.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social