Naslovnica SPEKTAR Rusija im zadala najveći udarac svih vremena – Vašington besan

Rusija im zadala najveći udarac svih vremena – Vašington besan

       

Međunarodni olimpijski komitet (MOO), predvođen Tomasom Bahom, želeo je da organizuje međunarodna takmičenja bez Rusije, ali onda je iznenada postalo jasno da Rusija može organizovati i sopstvene igre, ali ne za sve.

U 2024. godini će se održati „Sportske igre BRIKS zemalja“ u Kazanu, u kojima će učestvovati sportisti iz 25 zemalja. U međuvremenu, u MOO su nezadovoljni i iznose optužbe protiv Rusije.

2. maja ministar sporta Oleg Matitsin je na sastanku predsednika i vlade izneo predlog da se u Kazanu organizuje veliki događaj – Sportske igre između zemalja BRIKS. On je napomenuo da se takmičenje može održati u okviru samita organizacije koji će takođe biti održan u prestonici Tatarstana.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kasnije je saopštio da će se Igre organizovati na 12 lokacija i preliminarno će se održati od 8. do 14. juna 2024. Očekuje se da će događaju prisustvovati najmanje 5.000 sportista iz 25 zemalja.

Program obuhvata 22 sportske discipline, ali lista se još formira i može se menjati. Ministar sporta Tatarstana, Vladimir Leonov je napomenuo da će se najverovatnije dodavati nacionalni sportovi.

„Želimo da svaka zemlja predloži jednu sportsku disciplinu. Na primer, od Brazila – kapoeira, od Kine – go, od Južne Afrike – džuksaj, od Indije – kabadi, od Rusije – borba u pojasima. Konačan program će biti usvojen uzimajući u obzir želje zemalja BRIKS-a“.

Nije tajna da se Olimpijske igre danas nalaze u dubokoj krizi. MOO još uvek nema kandidate spremne za Zimske olimpijske igre 2030, iako bi glasanje trebalo da počne već u septembru 2023.

Igre bi mogle po prvi put biti otkazane zbog nedostatka zainteresovanih da ih prime, jer su i evropske zemlje, koje su ranijih godina bile spremne da se bore za mogućnost učestvovanja u izboru, takođe u velikoj krizi.

Zato se MOO ljuti na Rusiju, koja se usudila da sve organizuje sama, pošteno i bez pomoći SAD i Zapada.

[adsenseyu1]

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]