Naslovnica U FOKUSU Rusi zauzeli upravni centar: Veliki ukrajinski grad pred padom!

Rusi zauzeli upravni centar: Veliki ukrajinski grad pred padom!

Prema najnovijim informacijama, izgleda da će Harkov uskoro pasti pod kontrolu ruskih snaga. Grupa poznata kao „Sever“ je u ranim jutarnjim časovima uspela da preuzme upravnu zgradu u Volčansku, što predstavlja važan korak napred za rusku vojsku u ovoj oblasti.

Postoje izveštaji da su iste snage uspele da zauzmu selo Starica u okolini Harkova, nastavljajući tako svoj napredak na terenu.

Uz to, vojni izvori navode da će Rusija snažno odgovoriti na svaki napad ukrajinskih bespilotnih letelica ili projektila koji stignu u Belgorod, šaljući deset do dvadeset puta veći broj projektila prema Harkovu.

Ovo naglašava ozbiljnost situacije na terenu i spremnost ruskih snaga da zaštite svoje teritorije i ostvare svoje ciljeve.

Iako zvanična potvrda Ministarstva odbrane Rusije još uvek nije stigla, ovi izveštaji sugerišu da bi moglo doći do značajnih promena u dinamici sukoba u Harkovskoj oblasti.

Ako se ove informacije pokažu tačnim, to bi predstavljalo veliki udarac za ukrajinske snage i dodatno bi otežalo njihove napore da se odupru napredovanju ruskih snaga.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social