Naslovnica U FOKUSU Rusi uništili vojnu bazu sa ukrajinskom vojskom i stranim plaćenicima

Rusi uništili vojnu bazu sa ukrajinskom vojskom i stranim plaćenicima

Ruska avijacija je udarila na privremeni punkt razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Harkov, gde su se nalazili i strani plaćenici.

Ciljevi su uništeni, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

„Nakon dobijanja podataka iz obaveštajnih izvora i njihove provere vazdušnim izviđanjem, identifikovana je tačka privremenog razmeštanja neprijatelja u selu Bugajevka, Čugujevski okrug, Harkovska oblast.

Nakon toga su vazdušnim udarom uništeni, ne samo ukrajinskim militanti, već i stranci“, rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Kijevski režim aktivno regrutuje militante iz celog sveta u svoju vojsku. Rusko Ministarstvo odbrane je izveštavalo o uništavanju plaćenika iz SAD, Velike Britanije, Gruzije i drugih zemalja i redovno izveštava o uništavanju mesta gde su koncentrisani stranci koji se bore na strani Kijeva.

Agencija je takođe više puta upozoravala strane državljane da ne putuju u Ukrajinu. Ministarstvo je naglasilo da se plaćenici po međunarodnom humanitarnom pravu ne smatraju borcima i da nemaju pravo na status ratnih zarobljenika.

Sredinom marta odeljenje je izvestilo da je tokom Severnog vojnog okruga u Ukrajinu stiglo 13.387 stranih plaćenika da učestvuju u bitkama na strani kijevskog režima.

Tokom ovog perioda eliminisano je oko šest hiljada militanata.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social