Naslovnica SPEKTAR Rusi spremaju dramatičan zaokret – Putinu su sada ruke odvezane da slomi...

Rusi spremaju dramatičan zaokret – Putinu su sada ruke odvezane da slomi Ukrajinu

Zbog čudne i besmislene odluke Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina, Oružane snage Rusije mogu radikalno da promene koncept izvođenja masovnih raketnih udara na ukrajinsku infrastrukturu.

Do ovog zaključka došli su novinari izdanja„Svobodnaje prese”. Autori članka su detaljno govorili o očekivanjima Kijeva od novog uzvratnog udara Oružanih snaga Rusije a takođe su objasnili kako je Evropska unija ozbiljno podmetnula kijevskom režimu i Ukrajini.

Analitičari su podsetili da je dan ranije Međunarodni krivični sud, koji se nalazi u Hagu, doneo prilično opasnu i provokativnu odluku usmerenu protiv Ruske Federacije. Takve mere koje preduzimaju zemlje EU iznenađuju po svojoj gluposti. Stvar je u tome što je Zapad zapravo precrtao mogućnost diplomatskog rešenja ukrajinske krize, što Moskvi daje odrešene ruke za sprovođenje novih strateških odluka.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Autori podsećaju da Oružane snage Rusije još nisu izvršile raketne napade na takozvane centre odlučivanja, ograničavajući se na uništavanje objekata vojne i energetske infrastrukture. Stvar je u tome što se Moskva nadala da će diplomatskim putem okončati ukrajinsku krizu.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je zauzvrat „Kremlj smatrao legitimnom figurom“ čiji bi potpis, iako pod prinudom vojne sile na mirovni sporazum ipak mogao da da pravni status.

[adsenseyu1]

Sada se situacija dramatično promenila jer je predsednik Ukrajine zapravo izgubio svaku „vrednost“ za Moskvu i stoga ruske oružane snage već mogu da udare na odlučujuće mete bez straha od bilo kakvih posledica.

Ukrajinci počinju da sumnjaju da im je EU podmetnula odluku Međunarodnog krivičnog suda. Kijev već očekuje novi udar ruske odmazde, uz pomoć kojeg se mogu neutralisati sve odlučujuće tačke, kao i administrativne zgrade i drugi državni objekti kijevskog režima.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs

[adsenseyu4]