Rusi poslali poruku Turskoj: Ako počnete izgradnju fabrike za „Bajraktar“u Ukrajini – SVE ĆEMO TO SRUŠITI

Ukrajina neće moći da završi izgradnju pogona za proizvodnju turskih bespilotnih letelica Bairaktar ​​na svojoj teritoriji.

Ovako je Sergej Cekov, član Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove, reagovao na početak radova na izgradnji pogona za proizvodnju turskih ratnih dronova.

„Sumnjam da će graditi ovo preduzeće na teritoriji Ukrajine, jer je u Ukrajini u toku specijalna vojna operacija“.

„Kako se može izgraditi uzimajući u obzir činjenicu da će proizvoditi opremu za borbu protiv nas? Možemo li ovo dozvoliti? Mislim da to nećemo dozvoliti“, rekao je ruski senator.

Ako izgradnja bude završena, proizvodnja opreme koju Ukrajina sada koristi tokom ratnih dejstava biće nemoguća. Član gornjeg doma parlamenta podsetio je da Rusija tokom specijalne vojne operacije uništava vojne objekte na teritoriji Ukrajine.

Biće to ukrajinska fabrika, a ne turska. A ako je ovo ukrajinska fabrika, onda je ovo postrojenje koje je meta napada Ruske Federacije.

Početak izgradnje fabrike za proizvodnju turskih dronova ranije u petak, 12. avgusta, najavio je Haluk Bajraktar, generalni direktor Baikar Makina.

„Imamo dugoročne planove za projekte sa Ukrajinom. Baikar je tamo počeo da gradi fabriku, istraživački centar i napredni proizvodni centar, gde želimo da proizvodimo sve sisteme. Ne samo trup, već i elektroniku, softver – sve što radimo ovde. Naši investicioni planovi sada napreduju“, rekao je on.

Za izgradnju preduzeća, kompanija je kupila zemljište u republici. Ambasador Ukrajine u Turskoj Vasilij Bodnar rekao je da bi projekat trebalo da bude sproveden do kraja 2022. godine.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs