SAD: „Šaljemo vojsku u Evropu“

Američke vlasti će na jesen poslati najmanje 260 vojnika u Evropu, saopštila je danas pres služba američke vojske.

Ministarstvo vojske je objavilo da će na jesen rasporediti vojnike iz 101. divizijske brigade iz Fort Kembela, u Kentakiju, da podrže svoje evropske i NATO saveznike, preneo je TAS S.

Iz 101. divizijske brigade biće raspoređeno oko 260 vojnika, navodi se u saopštenju i dodaje da će slanje vojnika biti privremeno.

Podsećanja radi, Sjedinjene Države šalju skoro 3.000 dodatnih vojnika u Poljsku i Rumuniju da bi, kako tvrde, zaštitili istočnu Evropu od potencijalnog prelivanja ukrajinske krize. Američki Pentagon je saopštio da će premestiti eskadrilu Strajker sa oko 1.000 američkih pripadnika iz Vilseka u Nemačkoj u Rumuniju.

Treba napomenuti da je u Rumuniju stiglo oko 100 vojnika, koji bi, kako je ranije rečeno, trebalo da se bave logistikom. SAD trenutno imaju oko 900 vojnika u Rumuniji, koja je članica NATO-a od 2004. godine i domaćin odbrambenog sistema od balističkih projektila.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(tanjug)