Rusi napali 9 komandnih mesta ukrajinske vojske

 

Ruski borbeni avioni, rakete i artiljerijske trupe uništile su tokom protekla 24 sata devet komandnih mesta ukrajinske vojske u okviru specijalne vojne operacije u Ukrajini, izjavio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Prema njegovim rečima, u protekla 24 sata ruske snage uništile su devet ukrajinskih komandnih mesta u rejonima naselja Kislovka, Ivanovka, Krahmalnoje i Berestovoje u Harkovskoj oblasti, Serebrjanka i Vođanoje u Donjeckoj Narodnoj Republici, Stelmahovka u Luganskoj Narodnoj Republici, Vesjoloje i Novorajsk u Hersonskoj oblasti, a takođe i 86 artiljerijskih jedinica, ljudstvo i vojnu opremu u 176 oblasti, preneo je TASS.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Jedinice ruske vojske eliminisale su više od 120 ukrajinskih trupa u ofanzivi u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i dva tenka, tri borbena oklopna vozila i sedam motornih vozila, rekao je Konašenkov.

On je istakao da su ruske snage uništile i radar američke proizvodnje AN/TPK-50 koji je koristila ukrajinska vojska u Donjeckoj Narodnoj Republici u naselju Avdejevka.

(tass,b92.net)