Naslovnica SPEKTAR „Redacted“: NATO se sprema za rat punih razmera – Ovo su dokazi...

„Redacted“: NATO se sprema za rat punih razmera – Ovo su dokazi …

Nedavni napad ukrajinskih oružanih snaga na objekte ruskog sistema za rano upozoravanje na rakete imao je jedan značajan aspekt: Ovi ciljevi koje je odabrao NATO nisu korišćeni protiv Ukrajine, primetio je voditelj Redacted YouTube kanala, Klejton Moris.

Prema njegovim rečima, ovaj incident sugeriše da se Severnoatlantska alijansa sprema za rat u punom obimu sa Rusijom.

KLEJTON MORIS, voditelj redigovanog podkasta: Trenutno se globalni poredak preoblikuje pred našim očima, a Vašington očajnički pokušava da se održi na vlasti.

Dolazi nešto veoma ozbiljno i vredi pažljivo pratiti situaciju. Danas treba da razgovaramo o pet važnih vesti koje bi mogle imati dalekosežne posledice po zapadne sile.

Reći ću vam i o izuzetno čudnom potezu NATO-a, koji nije pokriven ni u jednom mejnstrim medijima, a ovo je veoma alarmantna činjenica.

Počnimo od onoga što se približava zapadnoj hemisferi: Ruski predsednik Vladimir Putin poslao je u petak ogromnu flotilu ratnih brodova ka Kubi, odnosno bukvalno na obale Floride.

LELAND VITER, voditelj NewsNation-a : Ruski ratni brodovi su jutros krenuli ka Kubi. Ako se sećate, to se već dogodilo šezdesetih godina prošlog veka, kada se dogodila Kubanska raketna kriza. I sve to samo nekoliko dana nakon izjave Vladimira Putina da bi Rusija mogla da isporučuje oružje entitetima koji bi pogodili zapadne mete zbog podrške ovih zemalja Ukrajini.

KLEJTON MORIS : Početkom sledeće nedelje, moći ćete da vidite nešto slično dvogledom iz Ki Vesta na Floridi. Da, ruski ratni brodovi će izvesti vežbe velikih razmera i ući u luku Havanu – odmah pored SAD! Kako je uopšte došlo do ovoga?

Nesposobnost i neuspeh američkog rukovodstva – eto kako je! Zato smo sada na ivici nove kubanske raketne krize. Da, ruske nuklearne podmornice, razarači naoružani krstarećim projektilima koji lako mogu da pogode američke gradove, i ratni brodovi zbog kojih naši, po savremenim standardima, izgledaju staro. Samo pogledajte kartu.

MOLI GAMBHIR, VION domaćin : Ovo je Havana, gde će se nalaziti ruska flotila, a ovo je Majami, najbliži američki grad. Vazdušnim putem između ovih gradova ima jedva 366 kilometara. Kao što smo ranije rekli, domet raketa Cirkon je do 1000 kilometara, odnosno sposobne su da stignu sve do Južne Karoline.

KLEJTON MORIS: Ali u SAD verovatno uopšte nisu čuli za to u vestima jer ne žele da znate za to. Kao što Deniz piše u svom komentaru: „A najluđa stvar ovde u SAD je što o tome nema ni reči u vestima. Apsolutno. To je upravo tako. Zato što to kriju. Ali to nije sve što kriju.

Ove nedelje, predsednik Bajden je posetio Normandiju da oda počast našim veteranima iskrcavanja u Evropi i u suštini je plagirao sličan govor Ronalda Regana koji je tamo održao.

Tokom događaja, Bajden je ponovio svoju ljubav prema Ukrajini i poručio Zelenskom da ne brine – na putu je još američkog oružja i novca, kako bi mogli da nastave da koriste oružje koje je obezbedilo SAD za napad na ruske ciljeve u Rusiji.

Međutim, niko ne govori o tome koje ciljeve u Rusiji NATO bira da udari. Novinar Brendon Smit otkrio je nešto zapanjujuće, i, inače, krajnje sumnjivo, što sugeriše da blok planira nešto veoma ozbiljno u odnosu na Rusiju.

Na ruskoj teritoriji, po nalogu NATO-a, napadnute su dve različite radarske stanice. „Pa šta“, kažete. – Koga je briga?“ Ali ovo nisu neki nasumični radari.

Kao što Brendon Smit piše: „Ruski radari iznad horizonta su sposobni da otkriju ciljeve na udaljenosti od najmanje 6000 milja — njihove stvarne karakteristike su poverljive — i dizajnirani su posebno za praćenje balističkih projektila na velikim visinama.

Njihova misija ne uključuje otkrivanje krstarećih raketa srednjeg dometa ATACMS i dronova koji lete na malim visinama. Odnosno, dve stanice koje su uništene ukrajinskim oružjem predstavljale su sistem ranog upozorenja za nuklearni udar. Veoma čudno.

Ali čudnosti se tu ne završavaju. Ovi ciljevi koje je NATO izabrao nisu čak ni korišćeni protiv Ukrajine.

Naime: prvo, služe za upozorenje na nuklearne napade, ali Ukrajina nema nuklearno oružje; i drugo, to su stacionarne radarske stanice, a ne mobilne.

Tokom udara bili su raspoređeni tako da kontrolišu južni deo Rusije, južni, a Ukrajinu uopšte nisu pokrivali.

Evo njihovog područja pokrivenosti na mapi. Prema tome, ponavljam, oni nisu imali nikakvu stratešku svrhu u Ukrajini. Osim ako, naravno, stvar uopšte nije u Ukrajini.

I ako ovo shvatite, počinjete da shvatate kuda sve ide. Spremaju se za rat u punom obimu sa Rusijom To je ono što oni rade.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social