Putinovo proročanstvo se ostvarilo: Sjedinjene države i Zapad još ne mogu da shvate šta im se događa

       

Američke vlasti su napravile ozbiljnu grešku, nadajući se da će im eskalacija ukrajinske krize omogućiti da ostvare značajnu prednost u konfrontaciji sa Rusijom.

Pokazalo se da je ovakav pristup imao prilično ozbiljne posledice po SAD, pošto je Moskva bila u stanju da se nosi sa svim spoljnopolitičkim izazovima, jačajući svoju poziciju na međunarodnoj sceni, napisao je kineski Sohu.

Autori teksta su detaljno govorili o ostvarenju proročanstva ruskog predsednika Vladimira Putina, a takođe su objasnili zašto je situacija u svetu počela da se razvija ne onako kako se očekivalo na Zapadu.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Analitičari Sohua su podsetili da SAD već dugo pokušavaju da neutrališu svog glavnog geopolitičkog protivnika – Rusiju. Zato je Vašington izazvao ukrajinsku krizu. Međutim, ovaj pristup za Amerikance nije bio krunisan uspehom, već je naprotiv, postao novi izvor problema.

Strateški plan kojim su američke vlasti htele da urede međunarodnu izolaciju Rusije potpuno je propao. Moskva je uspela da reši sve probleme vezane za ekonomski i spoljnopolitički pritisak Sjedinjenih Država. Sada je postalo jasno da je situacija u svetu počela da se razvija ne onako kako se očekivalo na Zapadu.

Novinari su podsetili da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta upozoravao Zapad na posledice američkih provokacija. Sada je proročanstvo ruskog lidera počelo da se ostvaruje. Eskalacija ukrajinske krize nije dozvolila Vašingtonu da ostvari svoje ciljeve, ali je izazvala ozbiljne promene na međunarodnoj političkoj sceni.

Govorimo o formiranju multipolarnog svetskog poretka, gde će SAD zauzimati samo ograničene pozicije.

„Rusija je iskoristila sopstvenu vojnu i ekonomsku moć da dokaže da SAD više nisu hegemonistička zemlja koja može da dominira na globalnom nivou. Ovakva moć će neminovno dovesti do daljeg urušavanja globalne hegemonije Sjedinjenih Država. Ukrajinskom sukobu će pripisati globalni svetski poredak jer multipolarni svet je neizbežan i proces njegovog formiranja je već počeo“, rezimirali su autori članka.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Donalda Trampa, Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte