Naslovnica SPEKTAR Putin stavio tačku a sve neće prijati Izraelu i SAD

Putin stavio tačku a sve neće prijati Izraelu i SAD

Stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. godine ključni je uslov za rešavanje palestinsko-izraelskog sukoba, naveo je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je to rekao, kako prenose ruski mediji, u poruci palestinskom lideru Mahmudu Abasu povodom Međunarodnog dana solidarnosti sa palestinskim narodom.

“Sada, kada krvavi sukob donosi mnoge patnje civilima Palestine, smatram da je od posebnog značaja da se potvrdi dosledni stav Rusije u korist realizacije legitimnih prava vašeg naroda da stvore sopstvenu, suverenu državu u granicama iz 1967. godine sa prestonicom u Istočnom Jerusalimu.

Upravo je to ključni uslov za postizanje sveobuhvatnog, dugoročnog i pravednog palestinsko-izraelskog rešenja situacije“, navodi se u poruci Putina, koju je pročitao zamenik šefa ruske diplomatije Mihail Bogdanov na događaju u Ambasadi Palestine u Rusiji.

Ruski lider je istakao da je siguran da se zajedničkim naporima može osigurati dalji razvoj “tradicionalno prijateljskih rusko-palestinskih odnosa i međusobno korisne saradnje u različitim sferama“.

Putin je dodao da rad u tom pravcu odgovara interesima obe zemlje i u skladu je sa jačanjem regionalne bezbednosti.

“Želim vam dobro zdravlje i uspeh, a svim Palestincima mir, prosperitet i napredak u njihovoj rodnoj zemlji“, poručio je ruski predsednik.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social