Naslovnica SPEKTAR Putin: Ponovo je potrebno braniti otadžbinu

Putin: Ponovo je potrebno braniti otadžbinu

Ne postoji ništa na svetu jače od naše ljubavi prema otadžbini. Za Rusiju! Za naše hrabre Oružane snage, za pobedu, poručio je ruski predsednik

Cela Rusija se okupila da podrži heroje Specijalne vojne operacije (SVO), svi se mole za njih i spremni su da pomognu, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin, govoreći na Paradi pobede na Crvenom trgu. Ruski lider je čestitao svim građanima ovaj veliki praznik.

„Bitke koje odlučuju o sudbini naše Otadžbine su uvek bile svetinja. Ponosni smo na pripadnike SVO, na sve koji se bore na prvoj liniji fronta. Nema ničeg važnijeg od vašeg vojnog učešća. Budućnost naše države i naroda zavisi od vas“, rekao je Putin.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Ruski lider je istakao da na svetu nema ničeg jačeg od jedinstva i ljubavi prema otadžbini, koju Rusi osećaju.

„Pozdravljam sve koji se bore za Rusiju na bojnom polju, koji su i sada na borbenom mestu. Tokom Velikog otadžbinskog rata, naši herojski preci su dokazali da nema ništa jače, moćnije i pouzdanije od našeg jedinstva. Ne postoji ništa na svetu jače od naše ljubavi prema Otadžbini. Za Rusiju! Za naše hrabre Oružane snage! Za pobedu!“, poručio je ruski predsednik.

[adsenseyu1]

Ponovo je pokrenut pravi rat protiv Rusije

Putin je istakao da je civilizacija sada na prekretnici i da je ponovo pokrenut pravi rat protiv Rusije.

„Pružili smo otpor međunarodnom terorizmu, zaštitićemo stanovnike Donbasa i osiguraćemo našu bezbednost“, naglasio je predsednik.

On je napomenuo da Moskva želi da vidi mirnu, slobodnu i stabilnu budućnost, a da je svaka ideologija superiornosti odvratna, zločinačka i smrtonosna. Kako je naveo, zapadne elite govore o svojoj ekskluzivnosti, razigravaju ljude i izazivaju krvave sukobe, seju rusofobiju, agresivni nacionalizam i uništavaju tradicionalne porodične vrednosti koje čine čoveka.

Predsednik je naglasio da Zapad vodi politiku kojom želi da diktira svoja pravila, ali po sistemu pljačke i nasilja.

[adsenseyu4]

„Njihov cilj, a tu nema ničeg novog, jeste da ostvare kolaps i uništenje Rusije, precrtaju rezultate Drugog svetskog rata, konačno razbiju sistem globalne bezbednosti i međunarodnog prava i uguše sve suverene centre razvoja“, kazao je.

Zaboravili su ko je pobedio monstruozni svet

Putin je ocenio da protivnici Rusije nisu izvukli pouke iz događaja sredinom prošlog veka.

„Izgleda da su zaboravili do čega su dovela sumanute tvrdnje nacista o svetskoj dominaciji, zaboravili ko je pobedio ovo monstruozno totalno zlo, ko je stao kao zid za svoju rodnu zemlju i nije poštedeo svoje živote za oslobođenje naroda Evropa“, poručio je.

Šef države je podsetio da se u nekim zapadnim zemljama uništavaju spomenici sovjetskim vojnicima i stvara kult nacizma.

Prema njegovim rečima, ovakva zloupotreba podviga i žrtava pobedničke generacije je „i zločin, otvoreni revanšizam onih koji su cinično i otvoreno pripremali novu kampanju protiv Rusije, koja je okupila neonacističku gamad iz svih krajeva svet za ovo.“

Predsednik je istakao da su akcije Zapada dovele do sukoba u Ukrajini.
„Prevelike ambicije, bahatost i popustljivost neminovno se pretvaraju u tragedije. To je razlog katastrofe koju sada doživljava ukrajinski narod“, rekao je Putin.

Svi narodi SSSR-a doprineli zajedničkoj pobedi

Ruski lider je istakao da dolazak lidera zemalja Zajednice nezavisnih država na Paradu pobede u Moskvu pokazuje njihov zahvalni odnos prema podvigu svojih predaka, koji su se zajedno borili i pobedili fašizam.

„Svi narodi SSSR-a su doprineli zajedničkoj pobedi. Ovo ćemo uvek pamtiti. Iskustvo solidarnosti i partnerstva tokom ratnih godina su neprocenjivo nasleđe i čvrsta osnova za stvaranje pravednog multipolarnog sveta“, zaključio je.


(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte