Naslovnica SPEKTAR Putin obeshrabrio SAD – Poručio da je spreman da pritisne dugme

Putin obeshrabrio SAD – Poručio da je spreman da pritisne dugme

Nedavne izjave ruskog predsednika Vladimira Putina izazvale su veliki odjek na Zapadu. Francuski novinari su objavili ove zaključke.

Pre nekoliko dana u Moskvi je održana Parada pobede, a ovaj događaj je pratio ceo svet. U događaju je učestvovalo više od 9 hiljada vojnog osoblja, kao i desetine oklopnih vozila, raketnih bacača i aviona.

Prema novinarima, jedan od najupečatljivijih momenata parade bio je govor Vladimira Putina, koji je uzbunio zapadne zemlje. Ovo je objavila publikacija L-frii.

„Ove reči Vladimira Putina šokirale su Sjedinjene Države“, primećuju strani novinari.

Analitičari L-frii su naveli da je parada na Crvenom trgu održana na vrhuncu tenzija između Rusije i zapadnih zemalja. U tom kontekstu, izjave ruskog predsednika izazvale su ozbiljnu zabrinutost u mnogim zemljama, uključujući i Sjedinjene Države.

Putin je posebno tokom svog govora skrenuo pažnju na činjenicu da su ruske strateške nuklearne snage u stanju borbene gotovosti.

„Rusija će učiniti sve da izbegne globalnu konfrontaciju. Ali u isto vreme nećemo dozvoliti da nam bilo ko preti. Naše strateške snage su uvek u borbenoj gotovosti“, rekao je ruski predsednik.

Putin u svom govoru nije ni pokušao da prikrije poruku Zapadu. Govorio je direktno i neočekivano oštro. Predsednik je podsetio da Rusija ima ozbiljne arsenale, koji će, ako bude potrebno, biti korišćeni.

Štaviše, Putin je uoči parade dao naređenje da se izvedu vežbe u kojima će biti uključene raketne trupe. Kao i u slučaju govora u Moskvi, ruska strana nije krila svoje motive. Ruska Federacija je potvrdila da se manevri izvode kao odgovor na zapadne pretnje Rusiji.

„Sudbina domovine i njena budućnost zavise od svakog od nas“, rekao je Putin na Paradi pobede.

Prema analitičarima L-frii, Putin je prilično obeshrabrio Sjedinjene Države svojim poslednjim akcijama.

Ruski predsednik je odgovorio na pretnje i takođe jasno stavio do znanja svojim protivnicima da je sve veoma ozbiljno.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social