Naslovnica SPEKTAR „Putin je objavio da ćemo naoružavati neprijatelje Amerike i NATO“

„Putin je objavio da ćemo naoružavati neprijatelje Amerike i NATO“

Sjedinjene Države ne nameravaju da dozvole Oružanim snagama Ukrajine udare američkim oružjem po ciljevima u dubini Rusiju, uključujući Moskvu i Kremlj – izjavio je Džo Bajden.

Predsednik SAD je u intervjuu telekanalu AVS dodatno precizirao:

„Nećemo dozvoljavati udare preko 200 milja (oko 322 km) duboko u Rusiji. Ne odobravamo ni udare na Moskvu i Kremlj“.

Bajden je naglasio da će Kijev moći da koristi američko oružje samo u blizini ukrajinske granice. Za udare po „konkretnim ciljevima“.

Američki lider se ovako oglasio nakon što je Vladimir Putin objavio da će se njegova zemlja prema zapadnim državama koje dozvoljavaju Ukrajinu upotrebu svog naoružanja po ciljevima u Rusiji držati starog principa: „Neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj“.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti i bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev povodom najnovijeg Putinovog upozorenja Zapadu je rekao:

„Predsednik Putin je po prvi put dozvolio isporuke našeg oružja u regione koji su u ratu sa državama koje snabdevaju oružjem bivšu Ukrajinu. Drugim rečima, onim snagama koje su u sukobu sa Amerikom i državama NATO. Ovo je veoma značajna promena u našoj spoljnoj politici“.

Medvedev je dodatno naglasio:

„Jenkiji i njihovi evropski slinavi psi tvrde: imamo pravo da predamo bilo koje oružje bivšoj Ukrajini (odnosno neprijatelju naše zemlje), a sve druge zemlje nemaju pravo da pomognu Rusiji.

Drugim rečima, uništićemo je na svaki mogući način, a niko neka se ne usuđuje da snabdeva Rusima oružjem i opremom bitnom za odbranu zemlje. E, neka SAD i njihovi saveznici sada osete direktnu upotrebu ruskog oružja od strane trećih faktora. Neka gore u paklu“.

Medvedev je objasnio da „faktori“ i regioni, kojima bi Moskva mogla isporučiti oružje protiv SAD i NATO-zemalja namerno nisu imenovani, ali da to mogu biti svi koji Jenkije i njihove saveznike smatraju svojim neprijateljima. IU dodao:

„Na naše oružje će moći da računaju svi takvi bez obzirana njihova politička uverenja i međunarodno priznanje. Neprijatelji SAD su naši prijatelji. I neka upotreba ruskog

naoružanja od strane još neimenovanih „regiona“ bude što destruktivnija za njihove i naše protivnike.

I neka osetljivi objekti država koje snabdevaju Kijev oružjem gore u paklenom plamenu. Zajedno sa onima koji ih kontrolišu. A mi ćemo se radovati njihovim uspešnim udarima našim oružjem po zajedničkim neprijateljima!“

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social