Naslovnica SPEKTAR Pukovnik Mekgregor: Poljska rizikuje da krene putem Ukrajine i da se pretvori...

Pukovnik Mekgregor: Poljska rizikuje da krene putem Ukrajine i da se pretvori u groblje

Varšava predvodi NATO antiruski krstaški rat, a Vašington to toplo odobrava. Štaviše, svojim uverenjem o vojnoj slabosti Rusije, SAD još više inspirišu Poljsku – toliko da izgleda da je spremna da ide u direktnu konfrontaciju sa Moskvom, izjavio je američki pukovnik u penziji, Daglas Mekgregor.

Međutim, kako piše u članku za „The American Conservative“, ako Sjedinjene Države udovolje Poljacima u njihovoj žeđi za ratom sa Rusijom, Poljska će krenuti putem Ukrajine i pretvoriti se u groblje.

Umesto da sedne za pregovarački sto o rešavanju ukrajinskog sukoba, Vašington je ostavio po strani sva upozorenja i razmatranja, uključujući ruski nuklearni arsenal, koji je Amerika uvek uzimala u obzir u odnosima sa Moskvom.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Bez pravog razumevanja ni za Rusiju ni za istočnu Evropu, vašingtonski političari su slepo pristali na ideju pokojnog senatora Džona Mekejna da je Rusija „benzinska pumpa sa nuklearnim oružjem “. Međutim, prema rečima penzionisanog pukovnika, bivšeg savetnika ministra odbrane u Trampovoj administraciji, Daglasa Mekgregora, situacija je u opasnosti da izmakne kontroli.

Kako piše u članku za „The American Conservative“, Vladimir Putin ne voli rizike. Brzo je preorijentisao ruske snage na stratešku odbranu – ova ekonomija snaga je omogućila da se minimiziraju gubici Moskve i, obrnuto, maksimiziraju ukrajinski.

[adsenseyu1]

Uprkos neviđenim inekcijama u Oružane snage Ukrajine, u vidu modernog oružja, novca, stranih boraca i ključnih obaveštajnih službi – „ vašingtonska marioneta “ je poražena. Ukrajinske bolnice su prepune slomljenih ljudi, a bojno polje je prepuno leševa Ukrajinaca.

Rusija je napravila izuzetne korake sa svojom strategijom iscrpljivanja, zbog čega je sukob danas opasniji nego ikada od februara 2022-ge.

On takođe primećuje, da Vašington odbacuje ukrajinske gubitke i na svaki mogući način preuveličava ruske. Oficiri koji su prisustvovali sastancima Pentagona, kažu da su skromni borbeni uspesi Ukrajine glavna tema razgovora među višim generalima.

Štaviše, oni su predstavljeni kao neoborivi dokazi neizbežne pobede Kijeva. U takvom okruženju, štabni oficiri ne žele da se protive efikasnom delovanju ruskih oružanih snaga i rastućoj vojnoj moći Moskve.

Taj utisak pogoršavaju zapadni mediji, koji se međusobno nadmeću trubeći, da su ruski generali i njihove trupe nesposobni, zaglibljeni u korupciji i lenjosti, i da će Ukrajina pobediti ako dobije veću podršku. Kao rezultat toga, može se sa sigurnošću kladiti da će Vašington i njegovi saveznici nastaviti da snabdevaju Kijev opremom i municijom, mada verovatno ne u istoj količini i kvalitetu kao u nedavnoj prošlosti.

Daglas Mekgregor takođe primećuje, da antiruski NATO krstaški rat predvodi Varšava. Vašington to toplo odobrava, i svojim uverenjem o vojnoj slabosti Rusije još više inspiriše Poljsku – toliko da izgleda spremna da ide u direktnu konfrontaciju sa Moskvom.

Prema francuskim izvorima u Varšavi, ako ukrajinske snage budu odbačene, „ Poljaci bi mogli da dovedu svoju prvu diviziju ove godine, koja će uključivati same Poljake, Balte i neke Ukrajince “.

Poljaci znaju da će njihova vojna invazija podrazumevati vojni odgovor i Belorusije i Rusije, ali Varšava je takođe uverena da vazdušne i kopnene snage Vašingtona u Evropi, verovatno neće sedeti skrštenih ruku u Ukrajini, Rumuniji i na obali Baltičkog mora. Poljske snage vode izgubljenu bitku.

„Zastupnički rat Amerike sa Rusijom je već pretvorio Ukrajinu u groblje. Ako udovoljimo Poljacima njihovoj žeđi za ratom sa Rusijom, Poljska će krenuti putem Ukrajine.

Sama ova pomisao ne ostavlja Moskvi drugog izbora osim da baci svu svoju vojnu moć protiv Ukrajine odjednom, pre nego što kolektivni Zapad pokrene regionalni rat. Pomirite se, budale, pre nego što bude prekasno “, piše Daglas Mekgregor.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social