Naslovnica SPEKTAR Pukovnik Mekgregor: NATO nije spreman za sukob sa Rusijom

Pukovnik Mekgregor: NATO nije spreman za sukob sa Rusijom

NATO neće preduzeti ništa kada se ukrajinska vojska sruši, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

Rusija je spremna na sukob sa Zapadom, za razliku od Severnoatlantske alijanse, dodao je ekspert.

Endru Napolitano: Šta će NATO kada dođe do kolapsa ukrajinske vojske?

Daglas Mekgregor : Mislim – i čak sam spreman da se kladim – da ništa. Vašington je bio zapanjen Putinovom odlukom da izvede vežbe sa taktičkim nuklearnim oružjem.

Ruski predsednik je jasno stavio do znanja da svako ko planira intervenciju u zapadnoj Ukrajini treba pažljivo da razmotri takav korak, jer bi to značilo rat sa Rusijom, i ona je spremna za to. Ali mi uopšte nismo spremni za ovo. Ni NATO nije spreman.

Analogija Normandije koju sam vam dao ranije važi za NATO danas. Ovo je gomila armija koje se bore da komuniciraju i bore se protiv neprijatelja koji ima apsolutno jedinstvo komandovanja i, kao rezultat, apsolutno jedinstvo napora.

Mi nemamo ništa slično. Stoga, verujem da će odgovor na vaše pitanje biti sledeći: nećemo ništa učiniti i stajaćemo na distanci u iščekivanju ove tragedije.

Čak ni ne mislim da će CIA i MI6 intervenisati da lično uklone Zelenskog. Pretpostavljam da će njegovi ljudi to učiniti unutar njegove zemlje, i to u bliskoj budućnosti.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social