Naslovnica IZA OGLEDALA Prvi put u istoriji vlada SAD priznala postojanje NLO: Incident iz šume...

Prvi put u istoriji vlada SAD priznala postojanje NLO: Incident iz šume Rendlešam je autentičan

dzon-borouz-nlo

[adsenseyu2]

Po prvi puta u istoriji, američka je vlada defakto priznala da NLO-i, u čije se postojanje toliko dugo sumnjalo, zaista postoje.

Džon Borouz je u decembru 1980. godine u šumi kod engleskoga mestašca Rendlešam doživeo susret sa letelicom nepoznatog porekla, i pritom je bio povređen, a američko ministarstvo ratnih veterana sada mu je te povrede i priznalo, osiguravši mu sve pripadajuće beneficije za invaliditet.

Događaj iz šume kod mesta Rendlešam u Ujedinjenom Kraljevstvu verovatno je najopsežnije dokumentovan i najvažniji susret s NLO-om u istoriji.

NLO je viđen tri noći zaredom, a videli su ga članovi američkih vojnih snaga stacionirani u bazama Britanskog kraljevskog ratnog vazduhoplovstva Bentvoters i Vudbridž, u blizini engleskog grada Ipsviča. Bile su to dve najveće vazdušne vojne baze NATO-a na vrhuncu Hladnog rata.

NLO je zabeležen na radaru, a fizički dokaz pronađen je na mestu gde je viđen da sleće. Dokaz su bili tragovi u smrznutom tlu i tragovi gorenja na površini stabala. Britansko ministarstvo odbrane nakon toga je zabeležilo „znatno više vrednosti radijacije od prosečnih“.

[adsenseyu4]

Vojnik američkih vazdušnih snaga Džon Borouz je prve noći iz neposredne blizine prisustvovao pojavi NLO-a.

Premda je američka vlada dugi niz godina poricala da se ovaj incident dogodio, 2006. godine britanska vlada je skinula oznaku tajne sa studije o NLO-ima koju su sprovele tajne službe (pod kodiranim nazivom Projekat Kondajn), u kojoj se navodi sledeće: Događaj iz Rendlešamske šume / Bentvotersa je primer incidenta za koji bi se moglo reći da je usled njega nekoliko posmatrača verovatno bilo izloženo radijaciji neidentifikovanog letećeg fenomena duže nego što je to slučaj kod normalnih susreta sa takvim pojavama.

Džon Borouz je bio jedan od tih posmatrača izloženih radijaciji neidentifikovanog letećeg fenomena u šumi kod Rendlešama u decembru 1980. Međutim, uprkos tome što se i u izveštaju britanskih obaveštajnih službi navodi da je Džon bio izložen takvom zračenju, američka vlada godinama je izbegavala njegov slučaj: njega, njegovog advokata i dva američka senatora.

Sada, nakon nekoliko decenija istrajne borbe, američka vlada konačno je priznala da je Džon Borouz u Rendlešamskoj šumi pretrpeo povrede koje su mu uništile zdravlje i njegove zdravstvene tegobe povezala s NLO-om sa kojim je tamo doživeo bliski susret. U tom zanimljivom preokretu, ceo njegov lekarski dosije iz tog doba kad je služio u Engleskoj još uvek nosi oznaku tajne.

Vezano za potez ministarstva ratnih veterana, Džon je izjavio: “U januaru 2015, nakon godina i godina teškog truda, Ministarstvo je u potpunosti stalo uz mene. Bio mi je potreban neko ko će se izboriti za moj slučaj, neko ko se neće bojati da se izloži riziku da mi pomogne. Imao sam sreće. Pronašao sam dvojicu ljudi koji će se prihvatiti mog slučaja: to su moj advokat Pat Fraskonja i senator Džon Mekejnn i njegovi saradnici. Zahvaljujući naporu koji su uložili, otišao sam na operaciju srca koja mi je spasila život; zamenjen mi je teško oštećeni prednji mitralni zalistak, kao posledica radijacije nepoznatog letećeg objekta, i rešenja Ministarstava odbrane i ratnih veterana u kojima mi priznaju da sam povređen na vojnoj dužnosti u decembru 1980”.

(4dportal.com)

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]