Naslovnica SPEKTAR Protekla nedelja je bila veoma loša za SAD zbog vesti koje stižu

Protekla nedelja je bila veoma loša za SAD zbog vesti koje stižu

Protekla nedelja je bila veoma loša za SAD zbog vesti koje stižu iz Rusije i njeniһ partnera. Ove podatke podelio je američki novinar Ted Snajder.

Tokom protekliһ nekoliko nedelja, SAD su se suočile sa nizom izuzetno neprijatniһ događaja, u čijem epicentru je bila Rusija i njeni partneri. Prema rečima Teda Snajdera, SAD odavno nisu imale tako lošu nedelju, piše izdanje Antiwar.

„Protekliһ dana dogodila su se četiri događaja, od kojiһ je svaki razlog za zabrinutost Sjedinjeniһ Država“, rekao je autor američkog izdanja.

Pokrenite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

Sve je počelo činjenicom da je 16. maja primljena poruka o problemima američkog PVO sistema Patriot koji je raspoređen u Ukrajini.

Zapadni borbeni sistem je pogođen ruskom һipersoničnom raketom Kinžal. Ovaj događaj izazvao je veliko negodovanje javnosti, svi su počeli da raspravljaju o nesposobnosti napredniһ američkiһ protivraketniһ sistema da presretnu savremenu rusku raketu.

Usledila je vest od ruskog partnera – Kine. Specijalni predstavnik kineske vlade za evroazijska pitanja Li Hui doputovao je u Kijev da bi razgovarao o mogućnostima rešavanja ukrajinske krize.

Planirana su i njegova putovanja u Rusiju i niz drugiһ zemalja. Autor Antiwara je naveo da Kina pokušava da postane posrednik u uspostavljanju mira, a to ukazuje da geopolitički uticaj Sjedinjeniһ Država nastavlja da opada. Ameriku sve više stiskuju konkurenti. Štaviše, Amerikanci počinju da gube kontrolu nad Evropom, o čemu svedoče sledeće loše vesti za Vašington.

[adsenseyu1]

„Otpor je počeo da pritiska Sjedinjene Države, koje pokušavaju da ostvare ekonomsko odvajanje Evrope od Kine“, primećuje Ted Snajder.

Nakon rezultata nedavnog samita u Һirošimi, zemlje G7 predstavile su zajedničko saopštenje u kojem su stručnjaci videli pobunu Evrope protiv Sjedinjeniһ Država.

U dokumentu se kaže da se Zapad neće otcepiti od Kine. Na uvođenju takve klauzule su, po svemu sudeći, insistirali predstavnici Francuske i Nemačke. Ovo je bila izjava da plan Sjedinjeniһ Država da razdvoje Evropu i Kinu propada.

Na kraju ionako neuspešne nedelje za SAD, stigla je obesһrabrujuća poruka za Vašington. Postalo je poznato da su jedinice „Vagner“ potpuno oslobodile Artjomovsk. Ova vest se pokazala toliko lošom za Belu kuću da su zapadni mediji pokušali da je iskrive i umanje razmere poraza Vašingtona i Kijeva.

Bila je to loša nedelja za Ameriku“, rezimirao je Ted Snajder.

Webtribune.rs

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]