Naslovnica ŽIVOT Prirodni botoks za zatezanje lica, rezultati vidljivi odmah

Prirodni botoks za zatezanje lica, rezultati vidljivi odmah

[adsenseyu2]

dbhfgdhsru342fh

[adsenseyu3]

Kod naučnih istraživanja korišćenja luteina na zreloj koži rezultati su bili zapanjujući. Povećanje elastičnosti kože je bilo 68%, hidratacija kože poboljšana je čak za 82%, a nivoi lipida su se povećali za 63 odsto

Ako ste već počeli da razmišljate da je vreme za podmlađivanje lica i u potrazi ste za dobrim anti-ejdž preparatom, okrenite se prirodnom rešenju! Rezultati su brzi i odlični, a osim toga, uštedećete novac i izbeći nuspojave koje mogu izazvati kreme i kozmetički tretmani.

Od svih prirodnih tretmana koje možete pripremiti kod kuće, zelena luteinska maska je jedan od onih koji daje očigledne i odmah primetne rezultate!

Sastojci: 200 gr spanaća, 200 gr zelenog kelja, 1/4 šoljice devičanskog maslinovog ulja, 1/4 šoljice kisele pavlake.

[adsenseyu1]

Priprema: Kratko prokuvajte kelj i spanać, procedite i stavite povrće u blender. Dodajte maslinovo ulje i kiselo mleko i dobro izmiksajte.

Upotreba: Nanesite zelenu masku na očišćeno lice i vrat. Možete se poslužiti i četkicom ili špatulom. Za najbolji efekat, ostavite da deluje na licu oko 8 minuta. Isperite mlakom, pa završite sa hladnom vodom kako biste zatvorili pore. Masku nanosite na lice jednom do dva puta nedeljno, a možete odmah pripremiti smesu za dva nanošenja, jer mešavina može da stoji oko nedelju dana u frižideru.

Delovanje

Glavni delotvorni sastojci koji daju odličan pomlađujući efekt ovoj maski su lutein, vitamin E i mlečna kiselina.Istraživači sa univerzieta Harvard tvrde da snažni antioksidant lutein, koji se nalazi u tamno zelenom lisnatom povrću, osim očiju, može zaštititi kožu od slobodnih radikala i raznih, a posebno foto-oštećenja. Istraživači takođe tvrde da je vrlo korisno primeniti lutein (osim oralno) direktno na površinu kože!

[adsenseyu4]

Kod naučnih istraživanja korišćenja luteina na zreloj koži rezultati su bili zapanjujući. Povećanje elastičnosti kože je bilo 68%, hidratacija kože poboljšana je čak za 82%, a nivoi lipida su se povećali za 63 odsto.

Maslinovo ulje je jedno od antičkih blaga žena za prekrasan, blistav ten. Polazeći od egipatskog vremena, žene koriste ovaj proizvod kako bi poboljšale lepotu svoje kože na prirodan način. Budući da je prirodno bogato antioksidansima i vitaminom E, olakšava eliminaciju toksina iz organizma.

Kisela pavlaka, kao i svi fermentisani mlečni proizvodi, sadrži mlečnu kiselinu, koja je ključna za lepotu i zdravlje kože. To je zbog toga što pomaže koži da zadrži vlagu, prirodno vrši piling i podstiče proizvodnju kolagena, koji jača vezivno tkivo koje podupire kožu.

(Atma.hr)

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]