Naslovnica ŽIVOT 80 posto hrane koju pojedemo je otrovno

80 posto hrane koju pojedemo je otrovno

[adsenseyu2]

vnjdowevf

[adsenseyu3]

Pre nedelju dana, agencija Svetske zdravstvene organizacije objavila je izveštaj u kojem se zaključuje da glifosat, ključni sastojak Monsantovog Raundapa uzrokuje rak kod ljudi.

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF370F“]Poenta je u tome što se ovaj otrovni sastojak nalazi u gotovo svim vrstama hrane, od voća i povrća do mesa i prerađevina, izveštava portal „organicconsumers.org“[/stextbox]

Ukoliko jedete hranu koja sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), unosite glifosat zajedno s njom pošto zakon dozvoljava određenu koncentraciju glifosata u hrani.

Kako znate da li jedete GMO hranu? Ne znate, pošto su proizvođači GMO odbili da označe GMO hranu. Danas oko 80 % obrađene hrane sadrži GMO sastojke.

[adsenseyu1]

Zapitate se da li se uopšte vredi boriti za označavanje GMO proizvoda kada kompanije kao Monsanto i Big Food reše to sa par stotina miliona dolara. Verujte, vredi boriti se.

Nedavno su odobrene GMO jabuke i GMO krompir, a uskoro će i losos i pšenica postati GMO. Naveliko postojeći GMO kukuruz i soja se dodatno modifikuju kako bi izdržali još veće doze glifosata.

Sve više studija dokazuje toksične efekte glifosata na ljudsko zdravlje, ali najnovija studija Svetske zdravstvene organizacije je jedna od najubedljivijih. Međutim, ni to nije dovoljno za delovanje vlasti.

[adsenseyu4]

[stextbox id=“alert“ shadow=“false“ bcolor=“FF2A12″]Da podsetimo, Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da Monsantov Raundap uzrokuje rak.[/stextbox]

Monsanto je nedavno počeo da finansira zakon po kojem države neće imati pravo da odobre zakone za označavanje GMO proizvoda.

Ukoliko taj zakon bude odobren, ljudima će biti uskraćena istina.

Veoma je važno da ne prestanemo da se borimo, iako smo izgubili nekoliko ključnih bitki.

Bez podrške običnih ljudi, zabrinutih mušterija, glasača, roditelja i svih ostalih ljudi, ne bi se ni znalo šta je GMO niti zašto je važno da GMO proizvodi budu označeni.

Imamo pravo da znamo.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]