Naslovnica SPEKTAR Prelazak Moskve na težu fazu: Vojska Rusije sprema neprijatno iznenađenje za Ukrajinu

Prelazak Moskve na težu fazu: Vojska Rusije sprema neprijatno iznenađenje za Ukrajinu

Ruska Federacija nije bez razloga odlučila da izvrši delimičnu mobilizaciju – takve mere će maksimalno povećati odbrambenu sposobnost zemlje, kao i kardinalno povećati vojne sposobnosti Oružanih snaga Rusije.

Ovaj zaključak je doneo vojni ekspert, pukovnik u penziji Vladimir Popov. On je u intervjuu novinarima detaljno govorio o prelasku specijalne operacije u težu fazu, a takođe je objasnio kako se Oružane snage RF spremaju da neprijatno iznenade Oružane snage Ukrajine.

Vladimir Popov je skrenuo pažnju na to da Rusija namerava da preduzme sve neophodne odluke za jačanje vojno-industrijskog potencijala, kao i za jačanje ofanzivnih sposobnosti. Delimična mobilizacija koju je najavio ruski predsednik Vladimir Putin označila je prelazak specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine u težu fazu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„I to je samo jedan aspekt. Drugi aspekt – specijalna operacija – očigledno će preći u težu fazu, a Ruska Federacija će za pobedu iskoristiti značajan vojno-industrijski potencijal, oružje u skladištu i moguće, rezervu za vanredne situacije“, objasnio je ekspert.

Prema rečima Popova, Rusija će doneti sve neophodne odluke za postizanje svih ciljeva koji su postavljeni tokom specijalne vojne operacije u Ukrajini. Oružane snage Rusije nameravaju da sprovedu novu strategiju koja će neprijatno iznenaditi Oružane snage Ukrajine.

Webtribune.rs