Poznati advokat iz Australije: Masovna kapitulacija vlade pred Novakom

Poznati advokat iz Australije, Džastin Kvil, smatra da je „masovna kapitulacija“ australijske vlade u slučaju Novaka Đokovića možda bila strateška.

Kvil je kako prenosi Čenel 9 rekao da deo čitave drame nije bila odluka sudije Antonija Kelija.

„Vlada je, u dramatičnom obrtu stvari kasno tokom dana, masovno kapitulirala i pristala da se jasne naredbe donesu. Međutim, možda je to bila strateška odluka“, rekao je Kvil.

On je dodao da je moguće da je sudija došao do saznanja koje je sprečilo ministra za imigraciju Aleksa Houka od praktikovanja svoje moći da izbaci Đokovića iz zemlje bez obzira na nalaze suda.

„To će jasno biti politička odluka“, dodao je.

Bez obzira na ishod cele priče, on je rekao da je sve što se dogodilo „apsolutna sramota.

„Ceo svet nam se sada podsmeva. Umesto da reklamiramo Australiju, radimo potpuno suprotno“, zaključio je Kvil.

Konačno se oglasili: ATP stao uz Novaka!

Posle šest dana ćutanja o slučaju Novaka Đokovića konačno je stigla i reakcija iz sedišta ATP.

Iz kancelarije ATP je izdato saopštenje povodom poslednjih dešavanja sa najboljim igračem sveta.

„ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka pandemije korona virusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila“, stoji u saopštenju.

Nije propuštena prilika da se osvrnu na dešavanja proteklih dana koja su uzburkala svetsku javnost.

„Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tennis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedelja pred nama“.

Naravno, iz ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

„U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena“, zaključuje se u saopštenju.

Rusedski: Novak će se „pobrinuti“ za sve koji ga ne vole

Greg Rusedski, nekada četvrti teniser sveta, zadovoljan je zbog odluke suda u Australiji da poništi ukidanje vize Novaku Đokoviću.

Britanac, koji je sada često u ulozi stručnog TV komentatora, prvo se oglasio preko Tvitera.

„Sjajna vest je da je Novakovo izuzeće za vizu podržano u sudu. Ili imate pravilo koje dozvoljava izuzeće ili ga nemate, što je poruka za Australijan open. Ne bi bilo nikakve diskusije da je pravilo bilo da morate biti vakcinisani i da nema nikakvog izuzeća za učešće“, poručio je Rusedski.

On je kasnije u kratkoj izjavi za jednu TV stanicu rekao i da je srećan što će svetski broj jedan braniti trofej u Melburnu.

„Novak je dobio pravnu bitku tako da ima svako pravo da brani svoju titulu i to je sjajno za Australijan open. Pobrinuće se on za navijače i ljude koji su protiv njega!“, zaključio je Greg.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)