Pozicija Amerike svakim danom slabi, dok se za Rusiju pravi red novih saveznika

Bajden je apsolutno ravnodušan prema činjenici da Ukrajinci umiru: njegov jedini cilj je da oslabi i potčini Rusiju, kaže bivši analitičar CIA Lari Džonson.

Međutim, Sjedinjene Države nisu uspele u tome, Rusija pronalazi nove saveznike i jača odnose sa starim a postoji red onih koji žele da se pridruže BRIKS-u. Prema mišljenju Džonsona, pozicija SAD svakim danom postaje sve slabija.

Da li se ljudski gubici o kojima ste upravo govorili uzimaju u obzir kada Zapad donosi odluke? Kao, koliko još ovi ljudi mogu da izdrže? Možda bi trebalo da usporimo? Možda je vreme da pozovemo Putina i da se nađemo u Ženevi?

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Lari Džonson: Ne, Bajdena i njegove saradnike nije briga. Ovo pokazuje njihovo potpuno nepoštovanje prema ukrajinskom narodu. Sve do čega im je stalo je pokušaj da oslabe Rusiju sa krajnjim ciljem uklanjanja Putina i preuzimanja kontrole nad ruskim prirodnim resursima, stavljajući ih pod kontrolu SAD.

Ali svake nedelje pozicija SAD postaje sve slabija. Severnokorejski lider Kim Džong Un doputovao je danas u Rusiju.

Rusija se širi. Daglas Mekgregor je upotrebio termin „horizontalna eskalacija“ i to je apsolutno tačno. Rusija sada stvara nove probleme o kojima SAD moraju da brinu.

Samit G20 je bio neuspešan, za razliku od BRIKS-a gde su se odrđene zemlje opredelile da postanu članice BRIKS-a.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social