Naslovnica SPEKTAR Poslednja Putinova opomena: Ako F-16 polete iz drugih zemalja u Ukrajinu, napašćemo...

Poslednja Putinova opomena: Ako F-16 polete iz drugih zemalja u Ukrajinu, napašćemo te države

Predsednik Ruske Federacije upozorio je treće zemlje da ne daju ukrajinskim Oružanim snagama aerodrome za F-16

Ukoliko američki lovci F-16 budu učestvovali u sukobu u Ukrajini, polećući sa aerodroma u trećim zemljama, ovi aerodromi će postati legitimna meta ruske vojske, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Naravno, ako se koriste sa aerodroma trećih zemalja, oni postaju legitimna meta za nas, bez obzira gde se nalaze“, rekao je on, razgovarajući sa vojskom tokom radnog putovanja u Tversku oblast.

„Ako isporuče F-16, a pričaju o tome, piloti se obučavaju, onda mislim da to razumete kao niko drugi, to neće promeniti situaciju na bojnom polju“, dodao je Putin.

Prema rečima šefa države, „uništićemo njihove avione na isti način kao što danas uništavamo njihove tenkove, oklopna vozila i drugu opremu, uključujući višestruke raketne sisteme“.

Istovremeno, Putin je podsetio da F-16 mogu da nose nuklearno oružje. „O tome ćemo takođe morati da razgovaramo i uzmemo u obzir“, rekao je on s tim u vezi.

„ Došli su pravo na naše granice! Jesmo li se kretali prema granicama onih zemalja koje su bile deo NATO bloka? Nikoga nismo dirali! Oni su se kretali prema nama. Jesmo li prešli okean do granica Sjedinjenih Država ? Ne! Došli su do nas i približili se.“

Severnoatlantska alijansa „ proširuje se na azijsko-pacifički region, Bliski istok, druge regione sveta, a već i na Latinsku Ameriku“. „Oni plaše svoje stanovništvo mogućom ruskom pretnjom, a sami šire svoju diktaturu na ceo svet, rekao je Putin.

Ruske oružane snage su prethodno napale aerodrom Starokonstantinov u Hmeljničkoj oblasti, gde su se ukrajinski militanti pripremali da prime američke avione F-16.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social