Poslanik „Vrhovne Rade“ objasnio šta će se desiti ako Ukrajina počne rat sa Rusijom

Ruskoj vojsci će biti dovoljno nedelju dana da porazi Oružane snage Ukrajine , pa je zato Kijevu neisplativo da započne rat sa Moskvom, rekao je Oleg Vološin, poslanik Vrhovne rade iz stranke Opoziciona platforma – Za život.

On je dodao da kijevske vlasti razumeju odnos snaga i da su zadovoljni zamrzavanjem sukoba u Donbasu.

Istovremeno, političar strahuje od upotrebe Ukrajine od strane Zapada u vojne svrhe. On je podsetio na prošlogodišnje manevre američkih strateških bombardera na nebu iznad republike.

„Vojni stručnjaci predlažu da se izvrši raketni udar na rusku teritoriju. Zamislite, raketa će se pojaviti u blizini Harkova, i šta da radimo povodom toga? Ovo je realna pretnja, “, objasnio je Vološin.

Prema rečima političara, takav razvoj događaja preti raspadu Ukrajine.

Kijev i zapadne države nedavno su izrazile zabrinutost zbog navodne „eskalacije agresivnih akcija“ Moskve u blizini ukrajinskih granica.

Zauzvrat, Kremlj je naveo da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju, ali nikome ne preti i nikome ne treba da smeta.

Na mreži “Telegram” možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

Webtribune.rs