Poruka Americi iz Rusije: Ako hoćete da izbegnete ponižavajući poraz najbolje da pregovarate …

Za Ameriku bi bilo najbolje rešenje da primoraju ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog da pregovara sa Rusijom.

Na taj način bi Ukrajina izbegla poraz, rekao je u subotu za „TASS“ direktor severnoameričkog odeljenja ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Darčijev.

„Da bi se izbegao ponižavajući poraz kao što je nedavno bio slučaj u Avganistanu, za Vašington bi bilo najbolje rešenje da primora Zelenskog da zaustavi besmisleni otpor i vrati se za pregovarački sto pre nego što bude prekasno“, naglasio je Darčijev.

Međutim, Sjedinjene Države ne žele čuju argumente Moskve, istakao je visoki diplomata.

„Američki zvaničnici bi trebalo bi da poslušaju, na primer, upozorenje Sergeja Lavrova koji je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom rekao da nastavak jačanja ukrajinske vojske sa američkim i NATO oružjem samo produžava agoniju kijevskog režima, razvlačeći sukob i umnožavajući broj žrtava“, zaključio je on.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(novosti.rs)