Popijte bananu i cimet jedan sat pre odlaska na spavanje i dogodiće se nešto neverovatno!

banana

San igra ključnu ulogu za dobro zdravlje i dobrobit tokom vašeg života. Dobijanjem dovoljno kvalitetnog sna u pravo vreme može vam pomoći u zaštiti mentalnog zdravlja, fizičkog zdravlja, kvaliteta života i bezbednosti.

Tokom sna, vaše telo radi na tome da podrži zdravo funkcionisanje mozga i održi fizičko zdravlje. Kod dece i tinejdžera, san takođe pomaže u rastu i razvoju. Nedostatak sna može da poveća rizik od nekih hroničnih zdravstvenih problema.

To takođe može da utiče na to koliko dobro mislite, reagujete, radite, učite i slažete sa drugima. Prema podacima Instituta za medicinu u Americi, više od 50 miliona Amerikanaca ima poremećaj sna ili loše spava.

Ako imate bilo kakvih problema sa spavanjem, definitivno bi trebalo da probate ovo domaće piće sa bananom i cimetom, jedan sat pre spavanja!

Zašto banane?

Konzumiranje banane može biti korisno u borbi protiv nesanice jer sadrži aminokiselinu triptofan, koja pomaže podizanju nivoa serotonina koji pomaže u regulisanju sna. Takođe će poći raspoloženje i pomoći u regulisanju apetita. Minerali prisutni u ovom voću, kao što su gvožđe, kalcijum i kalijum, takođe pomažu u spavanju.

Zašto cimet?

Ovaj začin sadrži eterično ulje koje je korisno za zdravlje, kao što je eugenola, koja daje prijatan, slatko aromatični miris. Takođe sadrži veoma dobre količine vitamina A, niacin, pantotensku kiselinu i piridoksin. Cimet je savršen sastojak koji treba korisiti za čaj. To će čaju dati prijatan ukus i pomoći će vašem telu da se opusti. On takođe pomaže cirkulaciju krvi i varenje, što vas može ometati u snu ako ga ne koristite pravilno.

Sastojci:

  • 1 banana
  • 1 litra vode
  • ½ kašičice cimeta

Uputstva:

Prvo, treba da počnete sa malim loncem ključale vode. Zatim, isecite krajeve banane i dodajte je u ključalu vodu. Ostavite da se kuva 10 minuta. Sipajte vodu kroz cediljku u šolju za čaj. Dodajte prstohvat cimeta za ukus. Treba da pijete ovo 1 sat pre odlaska na spavanje.

Međutim, ako imate problema sa spavanjem noću, to može da ukazuje na druge, ozbiljne zdravstvene probleme.

Ovo može biti uzrokovano različitim razlozima, kao što su: nedostatak minerala, nezdrava ishrana, anksioznost i način života.

Neke tablete za spavanje mogu pomoži da bolje spavate ponekad, ali one neće rešiti pravi problem.

Zato treba da se fokusirate na smanjenje nivoa anksioznosti, jedete zdravu hranu, i trebalo bi da vežbate više i da praktikujete bolju rutinu za spavanje koja će pomoći vašem mozgu i telu da se opuste više.

Webtribune.rs