Pomilovan direktor Samsunga koji je zbog mita bio u zatvoru, da pomogne u prevazilaženju krize

Južnokorejski predsednik Jun Suk-Jol pomilovao je potpredsednika kompanije „Samsung Elektroniks“ Li Džaje Jonga.

I to kako bi pomogao u prevazilaženju „nacionalne ekonomske krize“, saopštilo je danas južnokorejsko ministarstvo pravde.

Ovo pomilovanje je uglavnom simbolično, pošto je Li već izašao na uslovni otpust, nakon što je odslužio 18 meseci zatvora zbog nuđenja mita u vreme kada je bio na čelu najvećeg svetskog proizvođača pametnih telefona i memorijskih čipova, prenosi Rojters.

Ministar pravde Han Dong Hun je poručio, nakon što je pomilovan i Šin Dong-bin ,predsednik Lote grupe, petog najvećeg poslovnog konglomerata u Južnoj Koreji, da je vlada, iz hitne potrebe da prevaziđe nacionalnu ekonomsku krizu, „pažljivo odabrala ekonomske lidere za pomilovanje koji predvode nacionalni motor rasta kroz aktivna ulaganja u tehnologiju i otvaranje novih radnih mesta“, navodi britanska agencija.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(tanjug)